Implantul dentar – avantaje pentru pacientii care au pierdut unul sau mai multi dinti

0

Pierderea unui dinte sau a mai multor dinti inseamna o problema majora pentru un numar mare de oameni. Indiferent de cauza care a dus la pierderea unui dinte, o astfel de problema dentara se poate rezolva astazi eficient cu ajutorul implanturilor dentare. Nu exista situatii ideale pentru a putea opta pentru un implant dentar Alexandria. In schimb exista conditii locale sau anumite probleme de sanatate generale care nu recomanda interventia de implantare a unui dinte artificial.

Ce trebuie sa stii despre implantul dentar?

Implantul dentar se refera la inlocuirea unui dinte natural cu un dinte realizat din materiale biocompatibile si care nu interactioneaza cu organismul pentru a conduce la reactii adverse. Implanturile dentare pot fi tratamente urmate de persoane de toate varstele, fara a exista o limita in acest sens. Totusi, implanturile dentare nu sunt folosite pentru persoanele care se afla in stadiul de crestere, precum in cazul copiilor sau al adolescentilor.

Exista situatii in care implantul dentar nu se aplica pentru persoanele foarte in varsta, precum cele de peste 90 de ani, situatii in care vindecarea ar fi foarte lenta sau chiar precara. Chiar daca foarte multi pacienti se tem de efectuarea unei interventii de implant dentar, trebuie spus ca este o interventie care nu este dureroasa. Acest lucru in contextul in care implantul dentar se realizeaza intotdeauna sub efectul anesteziei locale.

Durata interventiei chirurgicale variaza de la caz la caz, in functie de situatia locala unde trebuie efectuata interventia, in functie de numarul implanturilor, dar si in functie de complexitatea cazului. In cadrul cabinetelor stomatologice si a clinicilor stomatologice unde exista medici specializati in implantologie, tratamentele de implanturi dentare sunt efectuate frecvent.

Principalele avantaje ale implantului dentar

Daca ai suferit pierderea unui dinte sau a mai multor dinti, este important sa stii care sunt avantajele de care poti beneficia printr-un tratament de implant dentar Alexandria. In primul rand iti vei regasi increderea in zambetul tau si vei putea sa zambesti ori de cate ori ai ocazia. Un al doilea avantaj se refera la reconstituirea unei ocluzii echilibrate la nivelul danturii. Astfel vei proteja dintii naturali si alte lucrari dentare, dar si sanatatea maxilarului.

Tot in randul avantajelor oferite de implanturile dentare putem aminti si faptul ca vei putea inlocui un dinte lipsa fara a interveni asupra celorlalti dinti naturali. Daca o lucrare dentara de tip punte presupune slefuirea dintilor vecini, implantul dentar nu vizeaza o astfel de abordare. Prin urmare dintii vecini nu vor fi afectati de inserarea unui implant.

Un avantaj major il constituie faptul ca vei putea sa te bucuri de o masticatie sanatoasa. In acest mod nu vei pune in pericol sanatatea stomacului. Nu in ultimul rand un implant dentar este o lucrare pe termen lung atat timp cat acorzi atentie sporita igienei dentare.In situatia in care aceste avantaje te-au convins sa iei in considerare un implant dentar Alexandria pentru inlocuirea dintilor lipsa, poti sa apelezi la Modent Clinic. Informatii suplimentare sunt disponibile pe www.modent.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image