10 filme documentare care iti vor schimba viziunea asupra sanatatii

0

Am selectat 10 documentare pe care le recomand oricum sa le priveasca. Spun asta pentru ca in ele vei vedea diferite probleme ale stilului de viata modern expuse in mod direct, fara ocolisuri.

1.Ingrasa-ma!

Este un experiment facut de Morgan Spurlock, care a hotarat timp de 30 zile, de 3 ori pe zi sa manance la McDonnald’s.  Acest film ilustreaza perfect efectele dezastruoase cauzate de consumul de junk-food.

2.Simply Raw: Reversing Diabetes in 30 Days

In acest film este prezentata povestea unui grup de diabetici care timp de 30 de zile isi schimba radical regimul alimentar pentru a favoriza refacerea organismului. Acestia renunta la carne, bauturi carbogazoase, lapte, cafeina, nicotina, junk-food, mancare procesata sau chiar gatita.

In acest interval, starea lor de sanatate s-a imbunatatit vizibil. Concluzia este ca nivelul nostru de santatate este strans legat de calitatea alimentelor consumate.

3.Sweet misery

Produsele sugar free sunt un real pericol pentru consumatori. Acest lucru se datoreaza inlocuirii zaharului cu un produs pur chimic, aspartamul.

Putina lume cunoaste faptul ca aspartamul (E951) provoaca leziuni iremediabile la nivelul sistemului nervos central, provocand in cazuri grave chiar paralizie.

Pe langa efectele dezastruoase ale acestei substante, in documentar veti gasi si interviuri cu avocati, medici si reprezentanti ai industriilor farmaceutice

4.Cum sa devii vegetarian

Un film in care se face o comparatie intre dieta omnivora si cea vegetariana. In ciuda existentei sistemului medical modern, dieta bazata pe fructe, legume si cereale integrale poate preveni multe multe afectiuni care se pot transforma ulterior in boli cronice.

5.Adevarul despre tratarea cancerului

Un ghid practic care pune in evidenta faptul ca in ultimii ani medicina moderna nu a realizat niciun progres real in lupta cu aceasta boala. Alternativa propusa este tratamentul naturist care contribuie in mod vizibil la vindecarea pacientilor.

6.The future of food

In acest documentar se discuta in amanunt problema alimentelor modificate genetic in contextul globalizarii. Filmul cuprinde interviurile luate unor fermieri. Acestia explica in amanunt cum sunt afectate recoltele.

7.Fat, sick & nearly dead

Filmul ilustreaza drumul catre sanatate a unui barbat cu 50 kg peste greutatea normala, care sufera de o boala autoimuna si care se afla la capatul puterilo.

Vei vedea procesul de vindecare al acestui om dar si metodele aplicate.

8.Matricea vie

Fiind difuzat prima data pe 13 martie 2009, pelicula doreste sa extinda viziunea asupra medicinei conventionale. In documentar sunt prezentate povestile reale ale unor persoane vindecate cu ajutorul bioenergiei.

9. Proiectul 10:10:10

Un film care indica legatura dintre minte si corp dar si legatura dintre convingerile dobandite si modul in care percepem realitatea.

10.Porcul. Carnea noastra cea de toate zilele

Jamie Oliver ne arata modul in care este procesata carnea de porc. In Marea Britanie produsele din carne de porc ieftine si fara valoare nutritiva au invadat piata, Jamie indemnadu-ne sa alegem calitatea in ciuda costului un pic mai ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image