Cum inveti wordpress de la 0 in 2022?

0

WordPress este foarte usor de folosit insa, daca esti la inceput, trebuie sa stii cateva lucruri esentiale. Este foarte usor de configurat si ergonomia sa este extrem de intuitiva. In plus, WordPress a devenit o referinta mondiala pentru crearea de site-uri web.

Cum instalezi WordPress pe un site?

Poti face un curs WordPress sau poti citi mai multe ghiduri disponibile online despre WordPress. daca vrei sa instalezi WordPress pe un site, deschide browserul web si lanseaza scriptul de instalare WordPress.  Dupa dezarhivare vei obtine un folder cu versiunea curenta. Te vei conecta la server folosind fie un program de genul FileZilla sau smartFTP si vei transfera fisierele pe server.

Cum alegi tema WordPress potrivita?

Deschide meniul, mergi in sectiunea “Dezvoltarea site-ului web” si da click pe Depanare. Poti folosi si scurtatura Ctrl+Shift+S (Windows) sau ⌥ + ⌘ + S (Mac). In lista din stanga, cauta pana gasesti “wp-content” care contine un fisier denumit theme-name.

Cum poti alege o tema WordPress gratuita? In WordPress in meniul Aspect- Teme- Instaleaza Teme si vei gasi cateva sute de teme gratuite printre temele cele mai celebre fiind Graphene, Twenty Ten si Twenty Onze. Usor de implementat, acestea sunt ideale pentru un site sau pentru un bog personal.

Cine detine marca WordPress?

Automattic, societatea proprietara a platformei WordPress si WooCommerce a achizitionat Propress pentru a utiliza sistemul de gestionare al abonamentelor si de plati recurente. Automattic, societatea aflata la originea platformelor WordPress si WooCommerce au anuntat de curand achizitia Propress.

Cine se ascunde in spatele WordPress? Asta deoarece WordPress reprezinta pur si simplu o treime din CMS (sistemul de gestionare al continutului) pe webul mondial. Este un succes care dureaza deja de mai bine de 15 ani. Omul din spatele WordPress se numeste Matt Mullenweg.

Care sunt uneltele de care ai nevoie pentru a lucra cu WordPress?

Poti instala WordPress pe computerul tau folosind unelte precum WAMP. In plus, daca vei scrie pe Google invata WordPress vei mai afla numeroase informatii utile. WAMP reprezinta prescurtarea de la Windows Apache MySQL and PHP. WAMP instaleaza un server web pe PC-ul tau. De ce sa alegi sa folosesti WordPress? deoarece WordPress este recunoscut drept una din cele mai eficiente unelte pentru referentiere in motoarele de cautare. Acest CMS are capacitati puternice in acest domeniu. Codul sursa este optimizat in mod considerabil cu fiecare actualizare in parte si faciliteaza gestionarea linkurilor permanente, a categoriilor si tagurilor.

Ce formula WordPress sa alegi?

Ce abonament WordPress este cel mai potrivit pentru tine? WordPress premium spre exemplu iti permite sa accepti plati cu functia de plata simpla. In schimb, daca iti doresti sa creezi un site e-commerce, ar trebui sa optezi pentru o formula de abonament e-commerce mai avantajoasa.

Cum alegi intre WordPress.com si WordPress.org? Principala diferenta intre cele doua versiuni consta in modalitatea in care site-ul tau este gazduit. WordPress.com este o platforma de gazduire care iti furnizeaza solutii cheie cu deosebita usurinta in timp ce WordPress.org este o solutie gazduita de tine insuti.

Cum sa te folosesti de WordPress?

Principiul este simplu: tema ta gestioneaza afisajul site-ului tau WordPress. Daca este vorba despre o tema personalizata atunci cand utilizezi o agentie pentru a crea un site web, nu vei intampina niciun fel de problema. Insa, cel mai adesea vei folosi o tema gratuita sau una cu plata, acestea sunt principalele variante pe care le ai la dispozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *