Compania care a realizat aplicația TikTok, lansează primul său smartphone

Compania chineză ByteDance, proprietarul serviciului de partajare video TikTok, a decis să-şi creeze propriul smartphone. Pe noul dispozitiv Nut Pro 3, compania vrea să-şi preinstaleze aplicaţiile sale – de ştiri, servicii video şi jocuri. Ideea creării unui smartphone aparţine fondatorului ByteDance, Zhang Yimin. Anterior, compania a cumpărat mai multe brevete de la producătorul chinez de gadgeturi pentru smartphone şi a ademenit, de asemenea, câţiva dintre angajaţii săi. ByteDance este evaluat la 75 de miliarde de dolari, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari start-up-uri din lume. În martie, numărul de descărcări ale principalului serviciu ByteDance – TikTok a depăşit 1 miliard. Anterior, Bloomberg, a spus că ByteDance dezvolta o aplicaţie de muzică, care va concura cu Spotify şi Apple Music. Potrivit surselor, acesta va fi lansat în toamnă. În primul rând, serviciul va apărea în ţările mai sărace, unde serviciile de muzică plătită nu au adunat încă un public numeros. Compania a obţinut deja drepturi la două mărci majore din India – Seria T şi Times Music. De asemenea, serviciul va oferi acces gratuit şi plătit, după cum precizează sursele.

 

Cum arată noul Smartphone Nut Pro 3?

Spre deosebire de majoritatea smartphone-urilor de pe piaţă, Nut Pro 3 nu are design cu canturile rotunjite. Canturile dispozitivului sunt plate şi sunt rotunjite doar pe colţuri. Dotat cu patru camere, acestea sunt amplasate pe partea din spate: trei pe verticală şi una pe lateral.

Diferențe ale Nut Pro 3 în funcție de culoare

Particularitatea smartphone-urilor Nut Pro 3 este că, în modele verzi şi negre, toate cele patru camere sunt amplasate pe un singur modul, în timp ce, în modelul alb, cea de-a patra cameră este montată separat şi este făcută în aceeaşi culoare cu capacul din spate. Caracteristicile senzorilor sunt identice indiferent de culoare: 48 megapixeli (f / 1,75), 13 megapixeli cu lăţime, 8 megapixeli cu teleobiectiv şi 2 megapixeli cu macro-sticla. Sub camera se afla un bliţ LED. Rezoluţia camerei frontale este de 20 megapixeli, fiind construită pe baza senzorului Samsung 3T1 cu diafragmă f / 2.0. Funcţionalitatea camerei este completată de tehnologia Super Night View 2.0 pentru fotografierea în condiţii de lumină scăzută. În plus, poţi filma video în mişcare lentă, cu o frecvenţă de 480 de cadre pe secundă.

Smartphonul Nut Pro 3 este echipat cu un ecran AMOLED de 6,39 inch cu posibilitatea de a seta luminozitatea ultra-scazuta (până la 2 nits). Un senzor de amprenta este plasat sub ecran. Smartphone-ul se bazează pe procesorul-pilot Snapdragon 855+. Cele mai multe versiuni ale dispozitivului, sunt disponibile cu 8/128 GB, 8/256 GB şi 12/256 GB memorie. Preţul smartphone-ului Nut Pro 3 variază în funcţie de configuraţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *