UE intenționează să elimine treptat mașinile ICE până în 2035

0

Țările Uniunii Europene intenționează să abandoneze complet mașinile cu motoare cu ardere internă (ICE) până în 2035, scrie Bloomberg.

Comisia Europeană intenționează să urmeze o politică de reducere a emisiilor: până în 2030, acestea ar trebui reduse cu 60%, iar până în 2035 – cu 100%. O atenție deosebită va fi acordată autoturismelor, deoarece acestea reprezintă aproximativ 12% din toate emisiile de carbon din UE.

Europa intenționează să fie prima parte a lumii care atinge așa-numita neutralitate a carbonului până în 2050 – atingând zero emisii nete de carbon. Conform obiectivelor climatice, până în 2030, cantitatea de gaze cu efect de seră ar trebui redusă cu cel puțin 55% față de nivelurile anilor 90.

Colin McKerraher, șeful cercetării avansate în domeniul transporturilor, a spus că „nu există altă cale de ieșire”. Atingerea neutralității carbonului până în 2050 înseamnă eliminarea treptată a vânzărilor de vehicule cu motoare cu combustie până cel târziu în 2035, a spus el.

Așadar, membrul consiliului responsabil pentru vânzările mărcii Volkswagen, Klaus Zellmer, a declarat că producătorul auto german intenționează să renunțe la producția de mașini cu motoare cu ardere internă în Europa până în 2035. Ponderea vehiculelor electrice va crește la 70% din vânzările totale până în 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image