Statia radio auto – un ajutor real pentru soferi!

0

Nu de putine ori probabil, ca participanti la trafic, v-ati confruntat cu multe situatii imprevizibile aparute pe drumurile din tara. Fie ca a fost vorba de un accident, de un ambuteiaj sau altele, ati fost surprinsi de diferite probleme care v-au ingreunat drumul si care v-au facut sa ajungeti mai tarziu la destinatie.

 O statie radio auto de calitate poate sa va permita comunicarea cu alti soferi din trafic pe o distanta de pana la 10 – 15 km.

Criterii de alegere a unei statii radio de calitate

Daca nu ati mai avut o statie pana acum ( sau ati  avut, insa nu a fost de calitate ) si v-ati hotarat sa investiti intr-un astfel de dispozitiv, cu siguranta v-ati pus deja intrebarea de mai sus. Iata ce trebuie sa luati in considerare:

puterea de emisie: ar trebui sa va orientati spre o statie puternica care sa aiba o raza de acoperire destul de mare. Puterea standard de emisie este de 4 wati insa exista pe piata si modele cu o putere mai mare, care variaza intre 7 – 20 de wati plus;

antena: calitatea antenei merge mana in mana cu puterea de emisie si receptie pentru ca practic ea este cea care influenteaza in mare parte comunicarea. Pentru cea mai buna receptie, este recomandat sa utilizati o antena potrivita. Acestea sunt de mai multe feluri: din fibra de sticla ( pentru off road ); cu bobina amplasata pe mijloc si cu partea inferioara rigida ( special pentru camioane si tiruri ); cu baza magnetica ( pentru autoturismele normale );

microfonul: inainte de achizitionarea statiei, este vital sa verificati performanta microfonului. De el depinde acuratetea informatiilor din trafic, mai ales daca doriti sa aflati sau sa transmiteti o informatie anume;

De asemenea, cu cat statia radio auto are mai multe accesorii, cu atat este considerata mai buna. Rolul accesoriilor este de a facilita utilizarea si montarea statiei si nu ar trebui sa lipseasca din dotarea acesteia. Ar trebui sa alegeti o statie care sa vina la pachet cu:  suport special pentru microfon,  suport special pentru montare si mufa de alimentare potrivita pentru bricheta masinii.

Alegeti calitatea si garantia, inainte de pret!

Cu siguranta multi dintre voi pun mare accent pe partea financiara atunci cand doresc sa achizitioneze o statie radio auto. Din pacate, multi soferi prefera sa cumpere un produs mai ieftin de la o firma necunoscuta, insa investitia se va dovedi in timp, destul de neinspirata.

Deseori se intampla ca o statie ieftina sa se dovedeasca a fi foarte slaba si poate avea o performanta scazuta, iar faptul ca ati platit cu 100 – 200 de lei mai putin, nu o sa va „ incalzeasca ” cu nimic!

Pretul pentru o statie radio auto buna, merge mana in mana cu brand-ul care o produce! Firmele mici si necunoscute nu sunt recomandate pentru ca este foarte posibil sa plecati acasa cu o statie de o calitate indoielnica, asadar alegeti sa achitionati statia auto de la brand-urile consacrate in domeniu! Calitatea face diferenta intre statiile radio auto si nu ar trebui sa fie privita ca un lux, ci ca o necesitate!

In ceea ce priveste garantia, statia radio auto ar trebui sa vina la pachet – indiferent ca luati statia direct din magazin ori o comandati online – cu o garantie de cel putin 2 ani. Fiti foarte atenti la termenul de garantie pentru ca cel de 2 ani este obligatoriu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image