Cum alegeti o baterie auto buna? - 24monden.ro

Cum alegeti o baterie auto buna?

Orice proprietar de masina probabil s-a confruntat la un moment dat cu o problema ( sau mai multe ) legata de bateria autoturismului. Aceasta componenta este una dintre cele mai importante atunci cand vine vorba de functionarea normala a unei masini si, de aceea, ar trebui ca, in momentul alegerii bateriei, sa va orientati spre cea mai buna.

Factori ce pot afecta functionarea normala a bateriei auto

Multi proprietari de masini, fie ca sunt barbati, fie ca sunt femei, nu stiu exact cum anume functioneaza o baterie auto sau care sunt cauzele descarcarii acesteia.  Factorii ce pot influenta negativ functionarea bateriei auto, sunt:

– schimbari extreme de temperatura;

– componente ce consuma energie permanent;

– greseala proprietarilor de masini de a nu incarca bateria pe motiv ca distantele parcurse sunt mici;

– alternatorul care s-ar putea sa nu functioneze optim – alternatorul este componenta masinii care transmite energia spre baterie si o incarca.

Fiind o componenta esentiala a masinii, trebuie sa acordati o atentie mare bateriei auto, pentru ca deteriorarea ei in timp, va conduce fara dar si poate la probleme si mai mari si implicit mai costisitoare ale masinii.

Criterii importante pentru alegerea unei baterii auto de calitate

Dupa cum multi dintre voi probabil stiu deja,o baterie auto buna pentru masina nu este deloc ieftina insa nici nu puteti sa o alegeti pe cea mai accesibila ca pret, daca vreti sa evitati aparitia rapida a problemelor! Conteaza:

  • compatibilitatea;
  • tipul bateriei auto;
  • capacitatea;
  • functionalitatea in caz de temperaturi scazute;
  • tensiunea bateriei;
  • firma producatoare si locul de unde achizitionati bateria.

Compatibilitate: se refera la potrivirea bateriei nu doar cu modelul de autoturism in care urmeaza sa fie montata ci si la adaptarea ei la conditiile meteo extreme. Asadar, luati in considerare zona in care locuiti sau in care urmeaza sa rulati cel mai mult masina si alegeti o baterie rezistenta!

Tipul de baterie: in ceea ce priveste bateriile auto, acestea sunt de 2 feluri: bateriile pe baza de acid si bateriile in varianta alkalina. In ceea ce priveste raportul calitate-pret, s-a dovedit ca cea mai buna baterie auto este cea cu electrolit gelificat pentru ca nu necesita intretinere si este mai durabila.

Capacitatea bateriei auto: regula general valabila este urmatoarea – nu alegeti o baterie cu o capacitate mai mica decat cea anterioara! Bateria trebuie sa aiba capacitatea de a furniza energie suficienta masinii, asadar nu optati pentru un model cu o capacitate inferioara!

Functionalitatea bateriei in caz de temperaturi scazute: este foarte important sa tineti cont si de acest aspect atunci cand alegeti bateria. Desi poate nu pare la fel de important ca alte criterii, de fapt este unul dintre aspectele esentiale pe care trebuie sa le luati in calcul, altfel riscati ca iarna sa nu puteti porni masina.

Tensiunea bateriei: cu cat masina este mai mare, cu atat bateria va trebui sa aiba o tensiune mai mare pentru ca aceasta sa functioneze in mod corespunzator.

Firma producatoare si locul de unde achizitionati bateria: aceste doua aspecte merg practic mana in mana. Fiind vorba de o componenta atat de importanta pentru masina, este indicat sa optati pentru firmele cu nume mari in domeniu, care activeaza pe piata de multi ani si care sunt de incredere. Chiar daca investitia intr-o baterie auto buna este destul de mare, este mai importanta calitatea decat pretul!

In ceea ce priveste magazinul din care achizitionati bateria auto, acesta ar trebui sa fie specializat doar pe aceasta componenta a masinii!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *