Iata ce poti pati daca vei bea prea multa cafea

0
Iata ce poti pati daca vei bea prea multa cafea

Cafeaua este o bautura care se regaseste in ritualul de zi cu zi. Aceasta este aromata si are un gust intens, in plus ne ajuta sa ne simtim mai energici.  Vezi pe neydamn.eu mai multe articole despre cum te poti mentine sanatoasa.  Dar cat de multa cafea putem consuma fara sa intampinam reale probleme de sanatate?

  Iata ce poti pati daca vei bea prea multa cafea

Chiar daca iti place foarte mult cafeaua specialistii recomanda sa consumi maxim 4 cesti de cafea pe zi. Mai trebuie sa stii ca fiecare cana de cafea contine aproximativ 80 de miligrame de cofeina si daca treci pragul de 4 cafele pe zi trebuie sa te astepti la anumite efecte secundare.

Cele mai cunoscute efecte secundare ale consumului excesiv de cafea pot fi:

Dureri de cap

Insomnie

Stari de nervozitate

Iritabilitate

Urinare frecventa sau chiar incapabilitatea de a controla urinarea

Batai accelerate ale inimii

Temur muscular

Un om fara probleme de sanatate nu poate consuma mai mult de 4 cafele pe zi si nu trebuie sa consume sub nicio forma cafea dupa ora 16:00.

„Cofeina rămâne în corp timp de aproximativ 7-8 ore. Așadar, e important să nu mai consumăm cafea după ora 16:00. Asta dacă ne dorim, bineînțeles, să avem parte de odihnă și un somn liniștit pe timp de noapte”, a mentionat nutritionistul Gianluca Mech.

Mai trebuie sa stii ca unele tratamente medicamentoase pot avea reactii adverse in combinatie cu cafeaua. „Unele suplimente alimentare pe bază de plante pot interacționa cu cofeina, creând probleme de sănătate. Acestea includ:

Efedrina – Amestecarea cofeinei cu acest decongestionant poate crește riscul de hipertensiune arterială, atac de cord, accident vascular cerebral sau convulsii. Teofilina – Acest medicament, utilizat pentru a deschide căile respiratorii bronșice, tinde să aibă unele efecte asemănătoare cofeinei. Așadar, administrarea acestuia cu cofeină ar putea crește efectele adverse ale cofeinei, cum ar fi greața și palpitațiile inimii.

Echinacea – Acest supliment pe bază de plante, care este uneori utilizat pentru a preveni răcelile sau alte infecții, poate crește concentrația de cofeină din sânge și poate crește efectele neplăcute ale cofeinei”, a mentionat la final medicul nutritionist  Gianluca Mech despre modul in care consumul excesiv de cafea ne poate influenta viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image