Cele mai comune intrebari despre implanturi dentare. Raspunsuri, aici!

0
intrebari implant dentar

Implanturile dentare reprezinta optiuni din ce in ce mai recomandate de medicii stomatologi implantologi si preferate de catre pacientii adulti. Acestea sunt atat de populare datorita faptului ca rezista foarte mult in timp, sunt foarte estetice si au nevoie de un minim de intretinere. In plus, implanturile dentare nu necesita pilirea dintilor adiacenti, nu necesita ingrijire speciala si pacientii se vor prezenta la control de doua ori pe an pentru a se asigura ca totul este in ordine.

Potrivit Domnului Doctor Calenic, cele mai comune intrebari la care pacientii cauta raspuns cand in discutie intra implantul dentar, sunt urmatoarele:

Cat dureaza inserarea unui implant dentar?

Inserarea unui implant dentar este o operatie complexa, dar nu complicata pentru medicii implantologi cu experienta, care poate dura de la cateva minute pana la cateva zeci de minute sau chiar ore. Sunt pacienti ai caror investigatii si analize medicale sunt foarte bune, normale, care au o cantitate suficienta de os, iar inserarea implantului dentar nu va dura mai mult de 20 de minute. In cazul in care situatia pacientilor este mai complicata, interventia poate dura peste 60 de minute.

Cat dureaza pana ce pacientii se pot bucura cu adevarat de implanturile dentare?

Specialistii sustin ca, in cazul alegerii implanturilor dentare, pacientii vor beneficia de toate avantajele interventiei dupa o perioada de 4 pana la 6 luni, timp necesar implanturilor sa se integreze in os. Daca pacientii au cantitate insuficienta de os, este posibil sa fie nevoie de o grefa osoasa, care necesita o sesiune suplimentara, ceea ce inseamna ca va dura aproape un an pana la fixarea dintilor permanenti.

Cate implanturi sunt necesare pentru a fi asezate pe intreaga arcada pentru a inlocui bresele edentate total?

Numarul de implanturi pentru inlocuirea dintilor unei arcade complete depinde de urmatoarele aspect:

  • bugetul pacientului – pentru o lucrare fixa se pot pune ​​ 4-8 implanturi pe un maxilar, in timp ce pentru o lucrare semifixa sunt suficiente si doua implanturi, ceea ce inseamna ca va fi un tratament mai ieftin;
  • cerinta pacientului – pentru a inlocui 14 dinti, este recomandabil sa se introduca 8 implanturi. Doar 4 implanturi nu rezista fortei de mestecare a 14 dinti;
  • calitatea si cantitatea osului disponibil pentru plasarea implanturilor dentare.

Ce rata de succes au implanturile dentare?

Rata de succes a implanturilor dentare din titan este de 95 pana la 98%. Acest lucru demonstreaza ca implantologia este una din procedurile cu cea mai mare rata de succes in medicina dentara.

Care sunt riscurile asociate implanturilor si ce posibilitate a dezvoltarii alergiilor exista?

Printre complicatiile ce pot sa apara in timpul interventiei de inserare a implanturilor dentare sunt incluse formarea infectiilor dupa operatie, inflamatie, pana la pierderea implanturilor. Din fericire, nu exista cazuri de reactii alergice la implanturile din titan pentru ca acest element nu este alergen si se comporta precum un agent neutru in organism.

Exista posibilitatea respingerii implantului dentar de catre organism?

Implanturile dentare rar sunt respinse de catre organism, cazurile raportate sunt extrem de rare. Chiar si asa, este posibila plasarea unui nou implant dentar in aceeasi pozitie, cand osul este mai bine regenerat.

Garantia, durata de viata si pretul unui implant dentar

Rata de succes a implanturilor dentare este foarte mare, ceea ce inseamna ca garantia este extinsa pe o durata de cativa ani. Astazi, cele mai vechi cazuri de implant dentar au peste jumatate de secol, ceea ce inseamna ca durata de viata este foarte extinsa. In ceea ce priveste oferta de pret implant dentar, aceasta poate diferi in functie de:

  • numarul de implanturi;
  • dificultatea interventiei;
  • necesitatea cresterii volumului osos inainte de introducerea implanturilor dentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image