ESTE OFICIAL: Doar copiii până în 5 ani nu sunt obligați să poarte mască

1

Copiii ce au o  vârsta mai mică de 5 ani sunt printre cei care nu sunt obligați să poarte mască în spațiile închis. Pe lâgă aceștia, nu sunt obligați la purtarea măștii, elevii şi studenţii în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanţarea corespunzătoare, prevede un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Afacerilor Interne.

„În funcţie de evaluarea riscului, efectuat de medicul de medicina muncii al unităţii sau a medicului de medicină şcolară, după caz, pot exista unele excepţii, astfel: angajatul este singur în birou sau se află minim 2 metri între persoanele din acel birou, cu condiţia aerisirii camerei cel puţin la două ore şi se asigură dezinfecţia suprafeţelor; persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare; persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.); prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; vorbitorii în public cu condiţia respectării distanţei de 3 metri; elevii/studenţii doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanţarea corespunzătoare; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”

Purtăm mască de protecție în orice spațiu închis!

În timpul stării de urgență avem obligația să purtăm masca de protecție în toate spațiile închise, fie ca discutăm de mall, metrou, mijloace de transport în comun sau orice alt spațiu închis, inclusiv la locul de muncă. Nerespectarea acestor reguli, poate duce la amenzi usturatoare.  După cum scrie și mai sus, doar copiii până în 5 ani au dreptul sa nu poarte mască atunci cand intră în încăpere.

Măștile care nu sunt medicale, trebuie să le spălăm zilnic la o temperatură cuprinsă între 60 și 90 de grade. După spălare, acestea se vor călca cu fierul de călcat prevăzut cu abur.

ATENȚIE: Copiii cu vârsta mai are de 5 ani, se recomandă purtarea măștilor din material textil.

Sursă foto: www.infoactual.ro

Sursă articol: https://www.capital.ro/de-acum-chiar-va-fi-obligatoriu-ordinul-s-a-publicat-in-monitorul-oficial-anuntul-facut-de-ludovic-orban.html

Așadar, acum este obligatoriu. Trebuie să purtăm mască pe timp de pandemie și uneori ne sufocăm și simțim că nu mai avem aer.

Mă întreb, cei cu probleme de respirație de ce nu sunt scutiți? Cred că cei care fac dovada unor boli de respirație sa fie lăsați în pace și să nu fie amendați.

1 thought on “ESTE OFICIAL: Doar copiii până în 5 ani nu sunt obligați să poarte mască

  1. Nu sunt deacord, este un act medical ce se poate face de catre o persoana specializata,, si doar cu acordul meu..
    Viata mea este importanta pentru mine nu pentru guvern.
    Consider abuziva aceasta procedura stupida.
    Temperatura corpului uman poate varia din mai multe puncte de vedere.
    Este o mascaradă, o testare de manipulare a populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image