17 romani pasageri pe Westerdam suspectati de Coronavirus

0
17 romani pasageri pe Westerdam suspectati de Coronavirus

Reprezentantii navei Westerdam doresc sa gaseasca peste o mie de pasageri printre care si 17 romani. Acestia s-au imprastiat dupa debarcarea in Cambogia iar o persoana de pe acest vas a fost depistata cu Coronovirus.

    Iata mai multe informatii

Westerdam este o nava care avea la bord 1455 de pasageri. Aceasta a primit dreptul de a acosta in portul Sihanoukville dar asta dupa ce a fost refuzata  de mai multe state din regiune.

„Cu privire la situația cetățenilor români aflați la bordul navei de croazieră Westerdam care a acostat în Regatul Cambodgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele obținute de către reprezentanții Ambasadei României la Hanoi (acreditată și pentru Cambodgia) de la autoritățile locale, toți pasagerii și membrii echipajului au fost supuși testelor medicale, acestea infirmând existența vreunui caz de infectare cu coronavirus.

La acest moment, pasagerii sunt transferați în capitala Cambodgiei, Pnom Penh, de unde vor fi îmbarcați pe diferite linii aeriene în vederea revenirii în țările de domiciliu, respectiv de reședință, costurile aferente transportului internațional urmând a fi suportate de către proprietarul vasului de croazieră. Până la acest moment, un cetățean român a fost îmbarcat din Pnom Penh către România.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, membrii echipajului (inclusiv cei 8 cetățeni români) vor rămâne la bordul navei Westerdam.

Ambasada României la Hanoi menține legătura în permanență cu autoritățile competente implicate în gestionarea situației și va acorda asistență consulară, în limita competențelor legale, dacă situația o va impune”, se anunta intr-un communicate de presa.

Acceseaza https://newsin.ro/externe/ pentru a avea parte de cele mai interesante experiente. Coronavirus este o problema cu foarte multe persoane se confrunta mai ales ca nu par sa se descurce sub nicio forma de unii singuri. Coronavirus este un virus periculos de care cel mai bine este sa te feresti. Evita pe cat de mult posibil localurile in care atmosfera este una destul de inghesuita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image