CORONAVIRUS / ESTE OFICIAL: În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

0

Măsuri importante transmise de șeful MAI

Șeful MAI, Marcel Vela. a anunțat în această seara un set de nou de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus:

Marcel Vela și Raed Arafat, declarații la sediul MAI

Noile măsuri anunțate de Marcel Vela și Raed Arafat în contextul pandemiei de COVID-19Sursă video: TVR

Publicată de Digi FM pe Sâmbătă, 21 martie 2020

– Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed

– Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

– Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.

– În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
– deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
– deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22:00, ora României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image