Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

0
ferestrele

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de materialul din care este confecționată. Dacă ferestrele tale se apropie de finalul acestui ciclu sau nu cunoști exact cât de vechi sunt, există semnale pe care să le iei în considerare. Astăzi ți-am pregătit cinci semne care indică faptul că ar fi bine să iei în calcul înlocuirea ferestrelor tale.

Infiltrația aerului prin ferestre

Simți cum adierea vântului șuieră subtil printr-o mică deschizătură sau observi cu atenție cum aerul rece penetrează treptat încăperea prin fereastra respectivă? Garniturile ferestrelor, sub influența trecerii timpului, pot suferi deteriorări ce conduc la declinul funcționalității lor. În ciuda faptului că aceste indicii pot rămâne parțial subtile în sezonul cald, iarna ele capătă o pregnanță accentuată, facilitând nu doar pătrunderea aerului rece, ci și a musafirilor nepoftiți.

Condens? Mucegai? Ia în calcul repararea daunelor

Dacă locuiești într-o zonă cu ierni aspre sau veri caniculare, ferestrele pot suferi din cauza vremii sau pot să-și piardă din culoare din cauza expunerii prelungite la radiațiile ultraviolete intense. Decolorarea, deformările, mucegaiul și cioburile sunt toate semne că ferestrele tale ar putea avea nevoie de o împrospătare.

Ai observat condens pe sticlă? Acest lucru ar putea indica faptul că sticla este deteriorată, posibil ca urmare a unui mic obiect care a lovit-o și a cauzat daune subtile, dar distructive. Poate că ai efectuat lucrări de construcție care au provocat daune sau poate că pur și simplu trecerea timpului a dus la degradare; cu cât intervine mai repede pentru a repara daunele, cu atât mai bine.

Ferestrele nu se deschid sau nu se închid corect

Simți că ferestrele sunt greu de manevrat? Trebuie să verifici de două ori dacă sunt blocate corect? Le găsești dificil de deschis? În afara funcției lor de a permite luminii și vederii să intre în spațiul tău, ferestrele au și rol important în asigurarea unei căi de evacuare în caz de incendiu. Dacă nu poți să deschizi fereastra cu ușurință pentru a cere ajutor sau pentru a te putea salva, atunci a venit momentul să iei în considerare înlocuirea ei.

Ferestrele nu izolează fonic

Te deranjează zgomotul intens de pe trotuar sau sunetul mașinilor de pe stradă atunci când te afli în sufragerie? Ferestrele termopan de calitate contribuie la izolarea fonică a casei tale, reducând poluarea sonoră și îmbunătățind calitatea vieții. Poți testa eficacitatea comparând nivelurile de zgomot din casa ta cu cele din casa unui vecin. Dacă aceștia au ferestre mai noi și un mediu mai liniștit, acesta este un semn că ferestrele tale nu își îndeplinesc în totalitate rolul de izolare fonică.

Esteticul lor lasă de dorit

Gusturile și tendințele evoluează în timp. Ceea ce era considerat în vogă acum 10 ani poate părea demodat în prezent. Această realitate se aplică și designului ferestrelor, fie că vorbim de aspectul exterior sau interior.

Proprietarii își doresc ca locuințele lor să fie plăcute privirii, iar ferestrele neplăcute sau care nu se încadrează în estetica generală a casei pot avea un impact negativ. Investiția în niște ferestre noi, care să fie pe gusturile personale, poate reprezenta o declarație vizuală remarcabilă. Mai mult, poate contribui la creșterea atractivității casei în ochii posibililor cumpărători.

În concluzie, geamurile din termopan sunt o soluție de calitate pentru casa ta, dar trebuie să le întreții corespunzător și să eviți anumite greșeli care le pot deteriora. Totuși, amprenta timpului este inevitabilă, așa că schimbă ferestrele atunci când observi nereguli. Dacă ai nevoie de ajutor pentru alegerea, montarea sau repararea geamurilor din termopan, te poţi îndrepta către Glasspandoor și vei primi o consultație gratuită, dar vei și putea alege dintr-o gamă cu peste 500 de produse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image