Principalele argumente care recomanda ferestrele cu rezistenta la foc

0

Incendiul se numara printre principalele riscuri atunci cand vorbim despre un imobil. Chiar daca exista diferite legi si reglementari in vigoare privind securitatea la incendiu si prevenirea incendiilor, trebuie spus ca nu intotdeauna acestea sunt suficiente. In acest context orice masura suplimentara care este luata pentru a preveni incendiile poate fi un pas inainte in privinta sigurantei la incendiu.

In randul masurilor de siguranta regasim si montarea ferestrelor rezistente la foc. Este o masura pasiva care are rolul de a spori alte metode in vederea prevenirii incendiilor. Daca pana acum nu te-ai gandit la posibilitatea de a monta astfel de ferestre, in ceea ce urmeaza vei gasi care sunt principalele argumente pentru montarea unor ferestre antifoc.

Rezistenta la temperaturi foarte ridicate si la flacari

Un prim argument care recomanda ferestrele antifoc este dat de rezistenta ridicata a acestora atat la temperaturile foarte mari din timpului unui incendiu, cat si la flacarile produse de un eventual incendiu. Exista diferite grade de rezistenta a ferestrelor la incendiu, fapt ce face ca in oferta producatorilor de astfel de ferestre antifoc sa fie disponibile mai multe astfel de tipuri de ferestre.

Rezistenta la flacari si temperaturi se masoara in minute. Astfel exista ferestre RF90, RF60, RF30 si RF15, fiecare dintre aceste categorii de ferestre avand diferite grade de rezistenta la flacari. RF90 inseamna 90 de minute rezistenta la incendiu pentru profilele ferestrelor termopan care rezista la flacari si temperaturi extreme.

Mai mult timp pentru evacuarea spatiului

Un al doilea argument este dat de timpul mai mare pentru evacuarea unui spatiu afectat de incendiu si pentru stingerea incendiului. Rezistenta indelungata in cazul profilelor ferestrelor contribuie la diminuarea pagubelor care pot rezulta in urma unui incendiu. In consecinta pagubele materiale vor fi considerabil mai mici si se va putea preveni mult mai eficient un astfel de eveniment nedorit. Inclusiv pompierii vor putea avea mai mult timp pentru a putea lichida flacarile provocate de incendiu.

Durabilitatea materialelor

Tot in randul argumentelor care recomanda astfel de ferestre cu profile antifoc regasim si durabilitatea materialelor. Avand in vedere faptul ca montarea unor ferestre termopan este realizata cu gandul de a rezista un timp foarte indelungat, durabilitatea profilelor ferestrelor respective trebuie sa fie una la standarde de calitate ridicata. Prin urmare, atunci cand alegi ferestre RF90 sau ferestre cu RF60 ori RF30, vei face inclusiv o investitie pe termen lung pentru profile de calitate superioara si care sa reziste multi ani de zile.

Acestea sunt principalele argumente pentru care poti lua in considerare sa montezi ferestre cu profile avand rezistenta la foc pentru locuinta personala sau pentru diferite spatii pe care le administrezi. Vei putea gasi o oferta diversificata de ferestre rezistente la foc la Arcom Glass. Acest producator autorizat de sticla antifoc pune la dispozitia clientilor diferite tipuri de profile si de sticla cu rezistenta la foc.

In oferta celor de la Arcom Glass vei putea alege ferestre RF90, RF60, RF30 sau RF15, in functie de timpul cat urmeaza sa reziste respectivele ferestre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image