Ce poti sa faci intr-o vacanta la Baile Herculane?

0

Situata in judetul Banat, statiunea Baile Herculane este o destinatie de vacanta foarte apreciata de catre turisti. Stiai ca aici se afla cea mai veche statiune turistica din tara noastra? Din punct de vedere geografic, statiunea este localizata in Banat, in partea de sud vest a Romaniei. Daca te numeri printre persoanele ce isi doresc sa se relaxeze cateva zile si sa se bucure de proprietatile curative ale izvoarelor de apa termala, atunci tocmai ai descoperit urmatoarea ta destinatie de vacanta! In statiune exista centre de tratament ultra-moderne, unde poti lua parte la sedinte de aerosoli, electroterapie, masaj, hidrokinetoterapie sau balneoterapie.

An de an, numarul turistilor ce ajung la Herculane creste din ce in ce mai mult. Chiar si medicii sunt de parere ca apa termala are numeroase beneficii asupra corpului uman. Te confrunti cu reumatism articular, osteoporoza sau cu un sistem imunitar slabit? Atunci ar fi bine sa iti iei cateva zile libere, sa iti rezervi o camera de hotel in Baile Herculane si sa te recreezi.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca zona are un istoric indelungat. Cu o istorie de mai bine de 2 milenii, centrul balnear a fost creat inca din anul 102 d.Hr. Se pare ca initiativa i-a apartinut Imparatului Traian, cel care a pus bazele statiunii. Denumirea simbolica nu este deloc intamplatoare, ci are drept sursa de inspiratie mitologia romana. Zeul Hercules era reprezentatul izvoarelor termale, simbolizand echilibrul si puterea.

Incepand cu anul 2011, statiunea Baile Herculane a primit titulatura de „statiune turistica balneara de interes national”. Pe langa tratamentele pe baza de apa minerala, mai sunt si alte motive pentru care ar trebui sa vizitezi Baile Herculane. In imediata apropiere a statiunii exista o serie de obiective turistice de renume, cum ar fi Cazanele Dunarii, spre exemplu.

Drumul de la Baile Herculane la Cazanele Dunarii nu dureaza mai mult de 30 de minute, iar in momentul in care ajungi in acest loc mirific, ai oportunitatea de a te plimba cu barca pe valurile fluviului si a te bucura de o experienta memorabila.

Un alt punct de interes este reprezentat de traseul pana la Muntele Ciucarul Mare. Nu uita sa te echipezi corespunzator si sa iti incarci telefonul, deoarece atunci cand vei ajunge la marginea defileul vei vedea ca peisajele sunt absolut incantatoare si iti vei dori sa faci cat mai multe fotografii. Din Baile Herculane poti porni intr-o excursie de o zi catre Cheile Nerei. Unicitatea peisajelor existente incanta orice vizitator si il face sa se relaxeze departe de haosul din marile centre urbane.

Speram ca ti-am venit in ajutor cu aceasta destinatie de vacanta. Imbina utilul cu placutul si ia parte la cateva sedinte de hidroterapie intr-un loc incantator!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image