Tarcurile pentru copii – o necesitate?

0

Notiuni generale cu privire la tarcuri de copii

Unele mamici considera patul a fi suficient pentru un copil, insa ce se intampla atunci cand cel mic deja a crescut? Cu siguranta din patut nu il mai poti supraveghea indejuns pe cel mic, tarcul luand locul patului, ca spatiu de joaca. Bun si ce este mai exact un tarc?

Siguranta copilului tau va fi pusa intotdeauna pe primul plan

 Poate pana acum nu te-ai gandit la utilitatea unui tarc, insa in articolul de azi iti vom arata mai multe despre importanta unui tarc.

Primul si cel mai important rol pe care il au cele mai noi tarcuri copii este acela de a asigura siguranta copilului. Daca dintr-un patut, un bebelus poate sari, dintr-un tarc este mult mai greu, cel putin daca tarcul este potrivit pentru varsta lui.

Tarcurile pentru copii sunt indeajuns de incapatoate pentru ca micutul sau se se poata desfasura si juca in voie, iar tu nu vei avea grija ca va cadea. Desigur, chiar daca tarcurile iti ofera o siguranta mai mare asupra copilului, acesta trebuie si in tarc supravegheat foarte bine, accidentari pot aparea la orice pas.

Daca ai un bebelus energic si neastamparat, nu te preocupa ca va sari cumva din tarc. Acest lucru nu va fi posibil atat de usor.

Compozitia tarcurilor pentru copii

Tarcurile pentru copii sunt alcatuite din materiale mai putin dure, in aces fel bebelusul se va simti confortabil, dar se va putea evita si accidentarile, cum se poate intampla daca tarcurile ar fi compuse dintr-un material foarte rigid.

Cum ajuta tarcurile pentru copil

Tarcurile pentru copii ajuta atat copiii, cat si mamicile.

Pentru copii, petrecerea timpului intr-un tarc il poate ajuta sa faca diferenta dintre somn si joaca. Stim ca de multe ori, cei mici pot fi confunzi atunci cand vine vorba de somn, de exemplu, pot avea impresia ca se mai pot juca. Odata ce se vad in tarc, cei mici vor stii faptul ca acolo este spatiul lor de joaca, astfel nu va mai face confuzii. Daca tarcurile pentru copii au desene atractive, cum ne sunt aratate cele de pe lumeabebelusilor.ro, simturile si creativitatea copilului se pot dezvolta.

Ajutor si pentru mamici

Toate mamele au nevoie si de momente de respiro, pe langa momentele in care trebuie sa desfasoare activitati casnice. Fie ca ai un job de acasa, fie ca te duci la bucatarie sa speli vasele, ai siguranta ca cel mic va fi intr-un loc in siguranta, jucandu-se in voie.

Probabil vei spune ca ii vei da jucarii si il poti lasa in patul lui sau in patul tau. In realitate, oricate jucarii i-ai oferi, copiii tot vor tranti ceva si se pot rani, de accea tarcurile pentru copii iti vin in ajutor. Tarcurile pentru copii au intotdeauna o arie bine delimitata in care cel mic se poate desfasura. Deci nu este nevoie sa ii pui paturi ca sa nu cada din pat. O grija in minus vei avea daca vei opta pentru tarc.

Cum alegi un tarc

Atat magazinele fizice, cat si cele online ofera o gama larga de tarcuri pentru copii. Inainte de a cumpara, ia in considerare daca acel tarc este potrivit varstei copilului tau. In functie de spatiul unde va fi pus tarcul, te vei orienta catre dimensiunile tarcului. Gandeste-te si la varianta in care trebuie sa pleci si vei fi nevoita sa iei tarcul cu tine. Materialul tarcului poate fi fie din lemn, fie cu cadru de otel. Majoritatea tarcurilor pentru copii sunt pliabile, deci le poti transporta cu usurinta. Tarcurile pliabile sunt de regula confectionate din materiale textile. Cele din lemn reprezinta o optiune pe care o poti lua in calcul, datorita rezistentei si durabilitatii in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image