Ce stil de viata sa adopti ca sa fii sanatos pana la adanci batraneti

0

Accentul nutritionistilor si al specialistilor in medicina cade in zilele noastre asupra mijloacelor de imbunatatire a stilului de viata, cu scopul de a creste durata medie de viata. Desi nu exista o reteta a succesului din acest punct de vedere, studiile arata ca, o alimentatie echilibrata si sanatoasa, alaturi de multa miscare, contribuie la sustinerea functilor intregului organism, transformand intr-o prioritate lucrurile necesare corpului. De aceea, ti-am pregatit o lista vasta de principii pe care si tu ar trebui sa le urmezi ca sa poti trai asemeni stramosilor tai, pana la adanci batraneti.

Fii pozitiv

Exista oameni care se lasa cuprinsi de toate momentele si situatiile negative din viata lor, aspect nu doar ca nu va contribui la solutionarea problemelor, ci doar amplifica o serie de emotii negative si efectul lor. De-a lungul timpului, s-a putut observa ca oamenii care vad partea plina a paharului au o medie de viata mai ridicata, trec mai usor peste provocari si situatii solicitante, oferindu-i corpului sansa la sanatate prin controlul mintii. Asadar, foloseste-te si tu de acest principiu pentru a-ti sprijini organismul.

Imbina viata personala cu cea profesionala

Cu totii ne dorim sa cunoastem ascensiunea pe plan profesional. Insa, este extrem de important sa stabilim o serie de limite si sa nu omitem viata personala, necesitatea de apartenenta la cercul de prieteni, timpul petrecut cu familia, odihna si relaxarea, lucruri prin care corpul nostru isi va regasi resursele necesare pentru a evolua pe toate planurile.

Asigura-ti trei mese principale pe zi

Daca nu detii trei mese principale pe zi si cateva gustari, cu sigurata ritmul tau de viata tinde sa fie afectat, cu atat mai mult atunci cand, aceste mese prncipale sunt reprezentate de preparate de tip fast-food sau cand una dintre aceste mese este omisa. Vei remarca instalarea unor stari de oboseala excesiva, aparitia disconfortului abdominal, perturbarea somnului, lipsa de energie si multe alte aspecte ce pot fi vizeate de o alimentatie haotica.

Un prim pas catre o viata indelungata si sanatoasa e restabilirea regimului alimentar, transformarea unor mese bogate in fructe si legume intr-un stil de viata, alaturi de consumul de minim 2 litri de lichide zilnic.

Elimina sursele de stres

Stresul este cu si fara poate, unul dintre cei mai agresivi factori care diminueaza rata de trai. Mentinand organismul intr-o stare latenta de stres iti vei da intreg corpul peste cap, lucru care se va resimti atat asupra vietii personale, cat si a celei profesionale. Iti recomandam asadar sa faci gasesti acel echilibru intre munca si timpul pentru tine insuti, intre nevoi si placeri, eliminand toate acele situatii sau fenomene care reprezinta sursa ta de stres – de la medii necorespunzatoare de trai, pana la persoane, lucruri etc.

Renunta la vicii

Chiar daca pare dificil sa lasi viciile deoparte, acest lucru nu este imposibil. Iar determinarea este cel mai important factor care te va ajuta sa transformi aceasta rezolutie intr-un lucru indeplinit. De exemplu, daca esti fumator, poti opta pentru produsele vape in detrimentul tigarilor de fabrica sau a celor rulate. Treptat, vei putea renunta si la dependenta de nicotina astfel incat sa te bucuri de o viata mai sanatoasa, cat si de economii mai generoase.

Solicita ajutor la nevoie

O modalitate prin care iti poti afirma independenta e sa reusesti sa duci de unul singur la bun sfarsit, toate acele provocari si situatii dificile. Insa, nu e o rusine sa ceri ajutor atunci cand simti ca nu poti face fata cu anumite lucruri. Nu ezita sa ceri ajutor si sa-l primesti atunci cand ti se acorda.

Transformand aceste principii in adevarate prioritati, nu doar ca te vei putea bucura de o viata indelungata, ci si de mai multa stabilitate personala si profesionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image