Propolisul si vitamina C ajuta la intarirea imunitatii

0
Propolisul si vitamina C ajuta la intarirea imunitatii

Intarirea sistemului imunitar trebuie sa reprezinte o prioritate mai ales in perioada sezonului rece. Pe langa un somn odihnitor, o alimentatie bazata pe fructe si pe legume, o hidratare corespunzatoare mai trebuie sa ai parte si de miscare zilnica.

Click aici pentru a descoperi mai multe tratamente naturiste care te pot ajuta sa combati anumite probleme cu care te confrunti.

  Cum poti avea parte de un sistem imunitar mai puternic?

Pentru asta trebuie sa ai parte de o dieta bogata in fructe si legume, mai exact trebuie sa consumi vitamina C.  Poti sa adopti o dieta bogata in fructe si legume daca vrei sa ai parte de o doza mai mare de vitamina C intr-un timp scurt.

Mai trebuie sa stii ca vitamina C protejeaza impotriva stresului oxidativ iar asta poate slabi rezistenta organismului.

Consumul de propolis si de vitamina C reprezinta o metoda naturala si eficienta prin care poti preveni raceala sau gripa. In plus te mai ajuta si la intarirea sistemului imunitar.

Propolisul se poate consuma atat in forma bruta cat si sub forma de extract hidroalcoolic sau hidrogliceric, comprimate sau spray-uri.

In plus acesta se poate utiliza pentru intarirea sistemului imunitar, poate ajuta la prevenirea gripei si a racelii sau poate trata infectiile respiratorii. Acesta se mai poate utiliza extern pentru sanatatea cavitatii bucale, in grabirea de vindecare a ranilor, in tratarea micozelor si mai are proprietati specifice : antibacteriane, antivirale, antifungice, antimicrobiene, antiseptice, antiinflamatoare, analgezice si cicatrizante.

Vitamina C este nutrientul de care organismul nostru are nevoie pentru a putea sintetiza colagenul si in plus ajuta la cresterea imunitatii.

Vitamina C stimuleaza productia si asigura buna functionare a anumitor tipuri de celule albe. Vitamina C mai contribuie si la productia de anticorpi.

Proprietatile antioxidante ale vitaminei C vor ajuta la protejarea celulelor si moleculelor impotriva stresului oxidativ. Mai trebuie sa stii ca o administrare constanta a suplimentelor cu vitamina C inainte dar si in perioada sezonului rece te va ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic si nu vei mai avea parte de infectii.

In cazul in care ai deja infectii respiratorii sau viroze este recomandat sa iti o cantitate mai mare de vitamina C pentru a putea lupta impotriva acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image