Ce presupune reflexoterapia si ce beneficii are pentru sanatate?

0

Reflexoterapia este o practica ce tine de medicina alternativa si este una dintre cele mai raspandite, folosite si apreciate terapii din intreaga lume, inclusiv in Romania. Aceasta tehnica a medicinei alternative este de fapt un tip de masaj care poate trata sau chiar vindeca anumite afectiuni ale organismului. De-a lungul timpului, studiile si practicarea reflexoterapiei in sine pe pacienti, au demonstrat ca acest tip de masaj neconventional, fata de medicina traditionala care uneori da gres, chiar functioneaza.

Ce este reflexoterapia?

Dupa cu am mentionat anterior, reflexoterapia este un tip de masaj ce face parte din asa-numita „ medicina alternativa ”. Definitia in termeni medicali ar fi urmatoarea – reflexoterapia este o aplicatie a reflexologiei, ce consta in conexiunea energetica a anumitor puncte si zone cu diferite organe din corp. Mai simplu spus insa, reflexoterapia presupune ca specialistul sa aplice presiune pe maini, pe picioare ori pe urechi iar masajul acesta mai dur va avea rezonanta la interior.

O sedinta de reflexoterapie dureaza in general aproximativ 60 de minute si nu presupune sa va dezbracati ori neaparat sa stati culcati. Masajul poate fi realizat si daca sunteti imbracati si asezati pe un fotoliu, spre exemplu.

Ce trateaza, ce vindeca si ce poate preveni reflexoterapia?

Cum multi dintre voi sunt cu siguranta necunoscatori in domeniu, este absolut normal si firesc sa va puneti aceasta intrebare pentru ca, nu-i asa, afectiunile specifice pe care le poate trata reflexoterapia sunt probabil cel mai important aspect care va intereseaza inainte de a o incerca:

– practic, reflexoterapia trateaza si corecteaza tensiunea, inflamatia si congestia – acestia sunt factori negativi ce contribuie la raspandirea si agravarea bolii;

– aceasta terapie are ca rol principal imbunatatirea circulatiei sangelui iar astfel este stimulat si accelerat procesul de eliminare a toxinelor si a reziduurilor care, prin depunere in cantitati mari, afecteaza atat ficatul cat si rinichii;

– totodata, reflexoterapia este cunoscuta pentru stimularea eliberarii de endorfine iar acest lucru conduce la reducerea semnificativa a durerii ( endorfina actioneaza ca un analgezic );

– inclusiv numeroase afectiuni usoare si comune pot fi tratate cu ajutorul reflexoterapiei, ca de exemplu: dureri de cap, dureri de dinti, ameteli, migrene, rinite, dureri de ceafa, spondiloza cervicala, spate si umeri intepeniti ori durerosi si multe alte asemenea probleme;

– de asemenea, reflexoterapia are si efecte calmante pentru ca reduce stresul si va ajuta sa va relaxati din nou, mai ales dupa o zi stresanta;

– este cunoscut si dovedit faptul ca reflexoterapia amelioreaza si chiar vindeca bolile sistemelor din corp, ca de exemplu: probleme specifice sistemului imunitar,  sistemului endocrin, sistemului digestiv, reproducator, articular, osos, etc.

reflexoterapia actioneaza si la nivel psihic, pentru ca poate reduce stresul, insomniile ( cauzate de prea multe probleme ), deficitul de atentie, hiperactivitatea sau chiar tulburarile maniaco-depresive ori anumite dependente.

Reflexoterapia – efecte secundare

Multe persoane au inregistrat, mai ales dupa primele cateva sedinte, cateva efecte secundare ori reactii fizice comune daca vreti sa le numiti astfel. Aceste reactii intr-adevar sunt cauzate de terapie in sine, insa explicatia aparitiei lor consta in faptul ca masajul elimina toxinele din corp intr-un ritm destul de alert. Iata ce este posibil sa resimtiti dupa terapie:

– cosuri si transpiratie ( mai pronuntate decat in mod obisnuit );

– flatulenta;

– stari febrile si greata;

– depresie;

– secretiile membranelor mucoasei din nas, din gura si din bronhiole;

Toare efectele secundare ( negative ) prezentate nu semnifica faptul ca reflexoterapia va face rau, ci din contra, ele fac parte din procesul final de vindecare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image