SONDAJ: Ești de acord să ți se ia temperatura la intrarea în magazin/supermarket ? Votează acum!

30

De câteva zile, la intrarea în orice spațiu închis (SUPERMARKET, MALL etc.) clienților li se ia temepratura. Dacă aceștia au o temperatură mai mare de 37 grade, nu vor fi lăsați să intre. Oare este legal să se ia temperatura ?

Avocații au părerile împărțite, unii spun că este ilegal, alții că este legal. Cei drept, paznicii au de îndurat mereu discuții cu cei care intră în magazin/supermarket.

[poll id=”2″]

Noi nu suntem de acord! Mi se pare deplasat ca o multinațională să-mi decidă dacă pot intra sau nu în magazin. Întra-devăr este bine ca în momentul de față să purtăm mască, să ne protejăm, să ținem cont de distanțarea sociala, că doar este pandemie.

Să nu mai zic că în ultima vreme aud tot felul de povești privind situația COVID – 19, dacă cineva moare într-un spital se întreabă familia dacă acceptă să scrie că acesta a fost declarat mort din cauza acestui virus. Din câte am înțeles, atât spitalul, cât și familia primesc bani in plus dacă acesta a fost declarat mort din cauza COVID -19.

Este drept, situația nu este tocmai roz, nici în România, dar nici în multe alte tări din Europa și nu numai. Însă dacă stăm bine să ne gândim, noi suntem frustrați că vine paznicul acele cu „4 clase” și ne ia temperatura cu aparatură de 2 bani, acum indica 26 de grade, peste 10 minute indică 36 de grade. Nu știu, să găsească alte soluții, există cameră cu termo care îți indică temperatura instant, știu că se instalase prin aeroport la început de pandemie.

Dar în RO, să investească multinaționalele în camere cu TERMO, cale lungă, ei doar știu să facă profit și să ne ia banii, în timp ce „țăranii” care muncesc pământurile fac profit din ce în ce mai mic pentru ca se bat cu cei care vând plastic în loc de mâncare.

30 thoughts on “SONDAJ: Ești de acord să ți se ia temperatura la intrarea în magazin/supermarket ? Votează acum!

  1. Prostule. Poți să alergi și două ore, temperatura corpului rămâne aceiasi. Organismul uman dacă se supraincălzeste începe și transpiră, astfel își reglează temperatura care rămâne constantă indiferent de ce activitate fizică faci.

      1. De cand Guvernul este multinationala? Ptr ca el a decis prin HG acesta modalitate de depistare a eventualilor purtatori de covid. Nu stiu ce multinationala nu te-a lasat sa intri in magazin. Numai carcotasii nu vad utilitatea masurii luate.

  2. Cei care ati votat cu DA, sunteti chiar tampiti. Credeti ca daca vi se ia temperatura la intrarea in magazin, supermarket, mall se schimba ceva? Cand mergeti pe strada sau mergeti cu mijloacele de transport in comun va mai ia cineva temperatura? Stiti cumva daca cineva care e la un metru de voi e bolnav sau nu? Si daca tot au gasit aceasta metoda, sa zicem cat de cat Benefica in a descoperi daca cineva are sanse sa fie infectat, de ce nu s-a facut asta si pe timpul pandemiei cand era activa? Stiti ca, mai ales acum vara, mersul prin soare iti ridica temperatura corpului? M-as pisa pe mine de ras sa vad cum voi astia care ati votat cu DA o sa fiti ridicati pe sus pt ca temperatura corpului o sa depaseasca 37,2 grade peste putin timp din cauza caldurii.

    1. 1. NU te repezii cu calificativele, pentru ca N-AI NICI UN DREPT, dar absolut nici unul, sa faci, tu, asemenea clasificari. Opinia-i … OPINIE, ca si a ta de altfel! LIBERA!!! Intelegi tu, OMULE!!!
      2. Aici e vorba de SANATATEA PUBLICA si nu cea personala (cu care faci ce vrei tu) si atunci trebuie sa te supui unor reguli prescrise de specialisti, pentru ca n-ai cum sa fi atat de destept sa stapanesti tu, raspandirea sau non raspandirea virusilor. Iar ceilalti AU TOT DREPTUL sa fie PROTEJATI!!!
      3. Hai ca, chiar n-a murit nimeni ca, i-a luat temperatura!!!
      4. Iti mai dau un motiv sa sari in sus si anume acela ca in aceste super market-uri si nu numai, esti si FILMAT!!! De asta ce zici?
      Si spre stiinta ta, pot sa-ti dau si mai multe elemente, chiar SERIOASE, de nerespectare a drepturilor omului in Romania, pentru care sa militezi cu toate fortele. Pentru ca MERITA!!!

    2. Virusul e activ..
      Așa că taci draq din gură..
      Citește statisticile din alte țări ..și fa comparație..
      Față de alte țări suntem chiar f bine.
      De ce?
      Ptr ca nu sa ținut cont de sfaturile celor cretini ca tine.

    1. Bai voi chiar nu intelegeti romaneste. Sunteti tampiti pe bune.
      Faceti fratilor un experiment. Ia stati voi o ora ( nu mai mult ) la peste 27 grade in soare.
      Dupa ce ati stat o ora in soare ia termometul electronic si masoara temperatura.
      Dupa ce vei constata ca temperatura corpului tau de la caldura poate depasi si 37.5 grade, sa vedem atunci daca mai sunteti de accord sa vi se ia temperatura.
      Acesti agenti de paza daca aveti temperatura va vor retine si vor chema autoritatile competente care vor veni si veti fi bagati in carantina in pungi de plastic sigilate pt a va face analizele, care nu se fac pe loc… si de la o banala cumparatura… sa vedeti ce se vor umple spitalele sau centrele de carantina cu toti prostii.

  3. Sa vedeti cand vi se va da voie sau nu sa mancati….. atunci vreau sa va vad pe cei ce vodeaza DA….

    1. tu esti pe bune?! tu ai supravietuit pana la varsta asta fara sa uiti sa respiri?!

      de unde si pana unde daca iti ia cineva temperatura urmatorul lucru o sa-ti interzica sa mananci? ba tu gandesti! era o intrebare retorica… stiu raspunsul!

  4. Bineinteles ca sunt de acord, suntem in pandemie si trebuie sa intelegem asta, s-a terminat cu „fac pe prostul, ca-mi prinde bine”

  5. Referitor la cauza sondajului de mai sus si a opiniilor fiecaruia ,nici eu nu sunt de acord cu masurarea temperatuturii in locurile publice.Si acum sa va spun si de ce ?
    Am vazut acolo un comentariu foarte bun in legatura cu sanatatea publica,corect este o opinie corectă.Dar nu asa mai oameni buni.
    Temperatura corpului nunse ia asa tam nesam pe strada si de oricine.
    Acum ma duc la supermarket si mi se masoara temperatura corporala,nu ma primeste să-mi fac cumparaturile,plec mai departe ,din cauza temperaturilor crescute atmosferice pana la urmatoru magazin mai creste sau ramane la fel temperatura corpului,nici acolo nu pot intra din cauza asta nu?
    Acum ce fac merg acasa si sper sa revin maine cu speranta ca nu voi mai avea temperatura pentru ami face cumparaturile necesare .
    A doua problema ar fi ,ca eu nu mai pot decide ptr mine si pentru drepturile mele ca om ,pentru ca sunt controlat de catre altcineva.
    A treia problema ar fi de ce trebuie sa suport eu(noi) toate magariile inventate de catre acesti odiosi asa zisi ai statului care incearca sa introduca dictatura inapoi ,iar noi sa dim pasibili de inca un trai comunist subjugat ,acestia urcanduse cu bicancii pe capul nostru al clasei de jos.Pai libertatea mea unde mai este?
    A patra este ca acel individ/a care ar face acest lucru,de a-mi masura temperatura de ce sa nu fie specializat in domeniu,nu neapart cadru medical ,dar totusi cu ,cunostinte medicale ,pentru a si putea acorda primul ajutor in caz,nu numai să-mi spuna ca am temperatura ridicata si ca nu am dreptul sa intru in magazin sau acolo unde nerg eu.Este corect asa?Sa fiti verificati asa de orisicine ,oriunde.
    Si ar continua problemele si cauzele de a ma exprima liber de ce nu vreau sa fiu deacord cu asa zisele prosti pe care seful statului ,ministru si restul in jos vor sa ne puna monopol pe gandirea noastra libera,pe viata noastra sa traim liberi si acum si pe corpurile noastre care dupa ce ca in alimentatie se introduc atatea si atatea E si conservanti si tot felul de substante care in viitor ne vor o moarte subită.
    Eu de monent atat am avut de spus ,nu ca nu as mai avea,dar asta inseamna sa scriu pana maine.
    Nu ma voi lasa manipulat de acesti tradatori si vanzatori de neam si tara.
    O zi buna va doresc si sanatate multă

    1. – si daca totusi aveti temperatura de 38-40 grd. C….ce faci ?
      – in Romania dupa atata vreme nr. deceselor a trecut de 1000..in Suedia, tara relaxata acum e de jale…le-a iesit relaxarea pe nas…
      – v-a conferit cineva dreptul de a-i jigni pe cei ce nu sunt de acord cu Dvs. ?
      – au murit destui si in Romania de Covid….aveti dreptul sa ne expuneti pe cei ce inca suntem sanatosi ?
      Atat in Italia, Suedia, Germania…tari civilizate dealtfel numarul mortilor a trecut de 10000…asa trebuie sa se intample si la noi ca sa fim civilizati ???
      – cu ce va deranjaza ca vi se masoara temperatura la intrarea in magazin, va taxeaza cineva pt. asta ???…trebuie ca persoana care va masoara temperatura sa stie cum sa va trateze, trebuie, e necesar sa fie cadru medical ?
      – Dvs. cand va bagati termomerul sub brat ca sa vedeti ce temperatura aveti, sunteti doctor in stiinte medicale ca sa aveti o opinie pertinenta ???
      – cu ce gresesc actualii guvernanti ca se straduiesc sa ne tina sanatosi ???
      ––––––––––––––––-
      Sa ne fereasca Dumnezeu de prostii care se cred destepti…si mai fac si agitatie.

  6. Cand omul are temperatura sta la pat, nu se poate deplasa, se simte rau, nu pleaca la cumparaturi, prostie cu luarea temperaturii.

  7. Nu sunt de acord cu vaccinul.Daca mâine se inventează unul,in nici un caz! Nu sunt de acord,nici cu termoscamatea!

  8. Nu sunt de acord cu nici o masura a Guvernului si Ministerului Sanatatii impotriva Covid 19 si Sars Covid 2,pentru ca aceste virusuri nu exista.Sa ridice de indata restrictiile.Uitati-va toti ca nr deceselor din cauza acestor false virusuri a scazut cum trebuie fata de vremea starii de urgenta.Asta pana in prezent.Or sa scada si mai mult cu cat se relaxeaza situatia

  9. Face parte din operatiunea „botnite pentru toti sclavii”
    Vor sa ne obisnuiasca cu incalcarea drepturilor omului.

  10. Temperatura bazală se ia la subraț nu la frunte unde îmi fac eu cruce cu mir! Te măsoară să vadă unde poate să ți pună cip ul!!! Șarpele înainte să mănânce un om, îl măsoară să vadă dacă poate să l inghita, întâi îl strânge până îi rupe oasele și pe urmă devenit moluscă îl înghite!!! Să ți dea Dumnezeu sănătate! Bravo!!

  11. Da,sunt de acord pt.ca măcar în magazine să nu ne intram in contact cu persoane care au temperatura (posibil probleme)și ne pot îmbolnăvi.Si legat de temperatura (căldura de afara),SA fim seriosi nu are cum să influențeze în vreun fel temp.corporala în perioada asta .Mai prin iunie se înțelege.,dar acum nu are rost să găsim pretexte.Si așa pe strada și în transport degeaba încercăm unii dintre noi să păstrăm distanța pt.a fi bine că nu ai cu cine să rezolvi și tratezi cu seriozitate gravitatea situației.”Mi s-a întâmplat să mi se spună de către o bătrână pe strada in felul urmator…Așaa,tine botniță la gura (ea nu avea ,vino încoace ca-ti dau eu viruși gratis!”2.În autobuz o altă femeie nu prea în vârstă),a comentat când șoferul autobuzului i-a spus sa-si puna masca …i-a zis ironic :bine deșteptule…(crezând doar că a uitat,nu mi s-a parut cine stie cum gestul până când a început sa-l deranjeze ,s-a dus până în fața lângă el…se uita f.urât și amenințător l-a el și zicându-i din nou bine deșteptule!…,când a coborât a stat in dreptul ușii…iarasi acelasi gest …In alt transport când m-am suit 2-3 persoane …Apoi ,la statii când urcau au venit toti unii lânga altii…a trebuit sa ma duc in spate unde nu era aproape deloc ocupat.Si atunci….spuneti-mi cum putem fi în siguranță cu astfel de oameni peste tot?Când veți crede cât e grav ?….Doamne fereste…
    doar atunci dacă v-ați îmbolnăvi,atunci ați crede că trebuie să fim oameni și să ne respectăm?…SA păstrăm distanța pt.siguranta tutiror.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image