Ce aveți nevoie (pentru 2 porții):

  • 100 g brânză feta
  • 50 g spanac
  • 4 ouă
  • 1 vârf de sare
  • ½ cățel de usturoi
  • 3 linguri. l. smântână
  • 2 lingurițe. l. mărar și pătrunjel tocat fin
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper – după gust
  • nuci- opțional pentru servire

Cum prepari omleta:

  1. Bateți ouăle într-un bol, adăugați smântână, sare, piper și amestecați bine.
  2. Într-un alt bol, amestecați brânza feta, usturoiul tocat și ierburile. Acest amestec va fi necesar chiar la final.
  3. Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți spanacul timp de 2 minute (dacă ați luat înghețat, până se topește complet). Pune-l pe o farfurie.
  4. Turnați amestecul de omlete în aceeași tigaie și prăjiți timp de 3 minute la foc mediu pentru a se găti bine.
  5. Pune spanacul pe o jumătate din omletă și acoperă-l pe celălalt cu partea de sus.
  6. Introduceți tigaia într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C pentru câteva minute.
  7. Înainte de servire, tăiați omleta în jumătate sau lăsați-o întreagă, presărați cu nuci și un amestec de brânză și ierburi deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image