Câte calorii poți consuma în timpul unei plimbări?

0

De ce are nevoie toată lumea să meargă?

Mersul este o alergare lentă, adică o încărcătură cardio, în timpul căreia se consolidează mușchii și se ard calorii suplimentare.

La fel ca alte antrenamente cardio precum ciclismul și înotul, îmbunătățește starea de spirit , funcția creierului și este benefic pentru sistemul cardiovascular: este dovedit că plimbările zilnice timp de 30 de minute reduc riscul de boli cardiovasculare cu 19%. Bonus: în timpul mersului (spre deosebire de alergare) articulațiile nu suferă, deoarece sarcina de șoc este minimă.

Câte calorii consumăm în timpul mersului?

Cantitatea de energie consumată depinde de parametrii individuali (vârstă, greutate, metabolism și fitness fizic), precum și de intensitatea și durata plimbării. Evident, pentru o plimbare relaxantă de o oră, veți consuma mai puține calorii decât în ​​aceleași 60 de minute, dar cu urcări periodice.

Puteți calcula cantitatea aproximativă de calorii arse aici: trebuie doar să introduceți parametrii, plus datele suplimentare – viteza aproximativă cu care mergeți de obicei și timpul mersului.

Pentru calcule mai precise, este necesară o urmărire mai adecvată. De exemplu, Apple Watch 5 are o caracteristică de recunoaștere a antrenamentului, care tratează automat mersul ca antrenament și începe să numere caloriile. Apple Watch nu este singurul smarwatch care poate face asta, sunt zeci de modele pe internet care pot determina numarul de calorii dintr-un antrenament.

Iată cifre aproximative: o femeie de 30 de ani cu un fizic mediu este capabilă să parcurgă 4-5 km într-o oră și să consume aproximativ 200 kcal. Dacă parcurgeți 8-10 km pe zi (ceea ce este destul de realist), puteți arde până la 500 kcal, sau chiar mai mult. Aproximativ aceeași cantitate se arde pentru o oră de jogging sau orice alt antrenament – însă, de dragul mersului nu trebuie să mergeți undeva și să purtați echipament. Și principalul plus este următorul: kilometrii planificați pentru o singură zi pot fi împărțiți în mai multe părți, astfel că puteți merge pe jos când este posibil.

Cum să consumați mai multe calorii în timp ce mergeți

Complicați traseul. În acest scop, parcurile cu teren sau scări deluroase sunt potrivite. Creșterea în sus și în jos implică și dezvoltă mai mulți mușchi. Și dacă aranjați regulat astfel de plimbări cu obstacole, organismul va trebui să mențină acești mușchi cu ajutorul unei energii suplimentare, pe care o va lua din rezervele de grăsime ale organismului.

Organizați antrenamente de mers pe intervale. De exemplu, începeți să mergeți într-un ritm confortabil timp de 15 minute pentru a vă încălzi ușor mușchii. Apoi alternează între un pas accelerat (2-5 minute) și un pas calm (1–2 minute).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image