Untul de cafea – un produs natural ideal pentru piele si par!

0

De cele mai multe ori, atunci cand ne gandim la cafea, asociem cuvantul cu licoarea care ne ofera energie la inceputul fiecarei zile. Cei mai multi dintre voi probabil doar in acest scop folosesc cafeaua, atat macinata cat si boabe.

Insa, din cafea, se obtine si un alt produs, mult mai sanatos, si anume – untul. Acesta din urma nu este unt alimentar, ci cosmetic, putand fi utilizat cu succes pentru piele si pentru par.

Obtinerea untului de cafea

Untul de cafea se obtine practic din boabele ( prajite ) de cafea, prin presarea la rece a acestora. Uleiul obtinut prin presare, se amesteca cu ulei vegetal ( hidrogenat ), iar rezultatul final al amestecului celor doua tipuri de uleiuri, este untul. Acesta are o textura mai grasa dar si cremoasa si se absoarbe destul de repede in piele, nelasand pete pe suprafata acesteia.

Unt de cafea – proprietati

 Untul de cafea are o serie de proprietati care actioneaza doar in beneficiul vostru, si anume:

– proprietati antioxidante;

– proprietati emoliente ( mai importante chiar decat doar proprietati hidratante );

– proprietati tonifiante;

– proprietati anti-aging;

– proprietati stimulatoare;

– proprietati regeneratoare.

  Toate aceste proprietati enumerate, ale untului de cafea, chiar ofera rezultate extrem de bune la nivelul pielii si a parului, daca produsul este folosit in mod regulat. Si, nu aveti niciun motiv sa nu-l incercati!

Untul de cafea si beneficiile acestuia pentru piele si pentru par

Datorita proprietatilor sale antioxidante si a celor anti-aging, untul de cafea actioneaza eficient impotriva imbatranirii pielii, mai ales cea a tenului, de aceea poate fi aplicat cu incredere si pe pielea afectata de acnee, pentru ca isi intra in rol proprietatile regeneratoare, ceea ce inseamna ca poate trata si estompa efectele agresive ale acneei, stimuland in acelasi timp si vindecarea!

Este un remediu ideal si daca va confruntati cu eczeme ori cuperoze, pentru ca poate sa calmeze iritatiile si mancarimile din zonele afectate, iar folosit in masajele anticelulitice, untul de cafea contribuie eficient la reducerea aspectului inestetic al pielii ( aici intervine prezenta cafeinei din compozitie ).

Este foarte important de stiut ca, fiind un produs natural, untul de cafea poate fi utilizat inclusiv de catre femeile insarcinate. Aplicati-l pe timpul sarcinii, zilnic, iar pielea va fi hidratata permanent si riscul aparitiei vergeturilor, va scadea considerabil!

Folosit in mod regulat, untul de cafea poate sa redea elasticitatea si supletea cutanata a pielii, pierdute treptat, odata cu trecerea anilor. Totodata, are un miros extrem de placut si mai ales persistent, asa ca pielea voastra va mirosi bine, pentru mai mult timp, nu doar in momentul aplicarii.

De asemenea, s-a descoperit ca untul de cafea nu stimuleaza doar productia de colagen, ci si productia de elastina ( exact din acest motiv, pielea va redeveni mai elastica );

Nici beneficiile untului de cafea pentru par, nu se lasa mai prejos decat cele pentru piele. Aplicat la radacinile firelor de par, untul de cafea poate sa stopeze caderea excesiva a acestuia si poate sa elimine matreata!

Este de ajuns sa aplicati o cantitate suficienta de unt de cafea la radacini si sa masati 2 – 3 minute, pentru ca untul sa ajunga in toate zonele. Apoi, lasati sa actioneze aproximativ 30 – 35 de minute, dupa care spalati parul normal. Repetati saptamanal ( sau chiar de mai multe ori pe saptamana, in functie de gravitatea problemelor ) acest procedeu  iar rezultatele cu siguranta va vor surprinde placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image