TOP 5 uleiuri naturale benefice pentru par!

0

Frumusetea si sanatatea podoabei capilare este, probabil pentru orice femeie sau barbat, unul dintre cele mai importante aspecte, in fiecare zi! Insa, la fel ca si pielea tenului, si parul este expus zilnic la numerosi factori care il deterioreaza, incepand de la praf, vant, soare ori frig, pana la utilizarea foehn-ului, a placii ori a altor asemenea obiecte care, in final, conduc la arderea si la ruperea firelor de par.

Din acest motiv, pe piata exista numeroase produse de ingrijire a parului, insa multe dintre ele au doar o reclama buna, nu si beneficiile promise! La momentul actual, uleiurile naturale sunt considerate unele dintre cele mai bune solutii pentru regenerarea parului si am facut o selectie de cinci uleiuri dintre cele mai bune, pe care le puteti folosi cu incredere pe par!

Uleiul de ricin

Acest ulei este deja folosit de zeci de ani pentru detoxifierea si curatarea organismului, inclusiv a organelor vitale din corp! Insa, de-a lungul timpului, cercetatorii au descoperit ca beneficiile uleiului de ricin sunt mult mai vaste si se rasfrang inclusiv asupra parului!

Este recomandat sa aplicati pe par ulei de ricin natural simplu, fara a mai combina alte produse de ingrijire, pentru ca nu este cazul! Doar uleiul in sine hidrateaza intensiv parul, mai ales pe cel uscat si deteriorat, iar in acelasi timp ii stimuleaza cresterea!

Uleiul de rozmarin

Desi este mai putin cunoscut si utilizat ca produs pentru par, totusi uleiul de rozmarin are efecte extraordinare asupra podoabei capilare! Are numeroase beneficii si, folosit zilnic, va reface parul si ii va reda sanatatea!

Dintre cele mai importante efecte benefice ale uleiului de rozmarin asupra parului, amintesc: intarirea radacinilor firelor de par, imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul scalpului si regenerarea podoabei capilare.

Uleiul de avocado

Motivul pentru care uleiul de avocado este considerat unul dintre cele mai bune pentru par, este faptul ca are in componenta sa atat grasimi mononesaturate, cat si o cantitate mare de vitamina E. Aceste doua ingrediente, impreuna, hranesc intensiv parul, previn caderea sa, il repara si stimuleaza cresterea naturala a acestuia.

Uleiul de avocado se regaseste in componenta multor produse pentru par, insa se poate utiliza fara grija si in forma pura, naturala!

Uleiul de masline

Cu siguranta cei mai multi dintre voi asociaza uleiul de masline doar cu intrebuintarea sa in bucatarie, insa beneficiile acestuia atat pentru piele cat si pentru par, l-au facut sa fie inclus si in topul celor mai bune uleiuri naturale din industria cosmetica!

La nivel capilar, datorita vitaminei E si a grasimilor mononesaturate din compozitie, uleiul de masline actioneaza pentru intarirea firelor de par, pentru cresterea naturala a parului, iar in acelasi timp reduce cu mult caderea acestuia. Rezultatul final? Un par puternic, sanatos si stralucitor!

Uleiul de cimbru

Ca si uleiul de masline, cand va ganditi la cimbru sau la un produs ce contine cimbru, cu siguranta va ganditi doar la utilizarea lui in domeniul culinar. Totusi, uleiul de cimbru, de-a lungul timpului, a prezentat numeroase beneficii pentru par deoarece contine multi nutrienti ce actioneaza in avantajul podoabei capilare.

Aplicat in mod regulat, uleiul de cimbru repara firele de par, le ingroasa ( astfel previne chelirea ), stimuleaza cresterea, previne aparitia matretii si o inlatura pe cea existenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image