Alergatul pe bandă la tine acasă – avantaje și dezavantaje - 24monden.ro

Alergatul pe bandă la tine acasă – avantaje și dezavantaje

Cu toții cunoaștem beneficiile de necontestat ale sportului și efectele uimitoare pe care acesta le are la nivel fizic și psihic. Indiferent de forma în care este practicată, activitatea fizică are puterea de a trata stările de anxietate, poate chiar și pe cele de depresie, ajutând la o bună oxigenare a creierului și a plămânilor.

Atunci când vremea ne permite, mulți dintre noi preferăm alergatul în aer liber. Ceilalți optează pentru varianta mai comodă, a exercițiilor pe banda de alergat, la sala de fitness sau chiar acasă. În discuția referitoare la această formă indoor de alergare, există păreri pro și, bineînțeles, contra.

Referitor la un singur aspect suntem cu toții de acord: chiar dacă este realizat în sală sau acasă, alergatul pe bandă aduce beneficii incontestabile oricărui practicant.

Cu ce ne ajută alergatul?

Sunt atât de multe lucruri de câștigat de pe urma alergatului încât nici nu știm cu ce să începem. Fie că se optează pentru o bandă de alergat electrică, pentru una mecanică sau pentru alergatul în aer liber, beneficiile acestei activități sunt multiple:

 • întărește sistemul imunitar;
 • îmbunătățește ritmul cardiac;
 • tonifiază musculatura;
 • ajută în pierdere kilogramelor acumulate în exces;
 • combate anxietatea, stresul sau chiar depresia;
 • combate efectele îmbătrânirii;
 • elimină toxinele din corp prin transpirație;
 • are capacitatea de a reda buna dispoziție și un tonus excelent.

Fiecare beneficiu în parte poate fi tratat în discuții ample, caz în care putem descoperi existența mai multor avantaje decât cele sus menționate. Întorcându-ne la subiectul principal, și anume avantajele și dezavantajele utilizării unor benzi de alergat acasă, trebuie să specificăm cu exactitate la ce ne referim mai exact.

Avantajele utilizării unei benzi de alergat acasă

Toate beneficiile menționate sunt valabile și în cazul alergatului pe bandă acasă, însă pe lângă acelea, mai putem aminti următoarele:

 • posibilitatea de a face mișcare și în sezonul rece sau când vremea este nefavorabilă;
 • confortul oferit de instalarea benzii de alergat în propria locuință;
 • reducerea cheltuielilor cu echipamentul și abonamentul necesar pentru sala de fitness;
 • reducerea timpului necesar deplasării până la sală și înapoi;
 • posibilitatea de a face mișcare în orice moment al zilei;
 • posibilitatea de a urmări un film, un serial sau un program de știri în timpul antrenamentului.

Până aici, utilizarea unei benzi de alergat profesionale în confortul propriei locuințe pare modalitatea ideală de a face mișcare. Cu toate acestea, în speranța că nu vei fi dezamăgit, trebuie să ai în vedere și următoarele dezavantaje și să decizi măsura în care acestea te influențează în luarea deciziei.

Dezavantajele utilizării unei benzi de alergat acasă

Aspectele mai puțin plăcute ale sportului practicat acasă te pot influența mai mult sau mai puțin, în funcție de obiectivele proprii și de experiența acumulată în ceea ce privește activitatea fizică.

 • lipsa unui antrenor calificat, ce te poate sfătui în legătură cu postura pe care o adopți în momentul antrenamentului sau cu modul în care ar fi indicat să îți planifici antrenamentul;
 • posibilitatea instalării monotoniei, ce poate duce la diminuarea motivației și, în cele din urmă, la abandon;
 • lipsa aerului proaspăt de care te-ai fi bucurat alergând afară.

În urma acestei analize, există 3 decizii pe care le-ai putea lua:

 1. Ai decis că sportul făcut acasă îți este potrivit. În acest caz, ai nevoie de o bandă de alergat profesională sau semi-profesională, care să corespundă nevoilor tale. DHS Fitness, una dintre cele mai cunoscute firme din domeniul sportului din România, dispune de o gamă specială de astfel de aparate destinate uzului rezidențial. Poți alege de pe site-ul lor modelul ideal.
 2. Preferi să îți testezi limitele în sala de fitness. Tot ce ai de făcut este să cauți locația ce oferă serviciile de interes pentru tine, eventual cât mai aproape de casă și, în cele din urmă, să-ți faci abonament.
 3. Nici una, nici alta: preferi sportul în aer liber. Dacă aceasta este alegerea ta, de îndată ce vremea se încălzește, poți încălța adidașii speciali și merge în parc la alergat.

Dacă ai hotărât să achiziționezi o bandă de alergat, dar prețul este o problemă, ține cont de faptul că există o gamă variată de modele și, cu siguranță, îl poți găsi pe cel potrivit. Prețurile benzilor de alergat diferă de la un producător la altul, dar trebuie neapărat să reflecte calitatea.

Indiferent care ar fi decizia ta, este foarte important să alegi o activitate, un antrenament care să-ți placă. Doar așa poți persevera până la obținerea rezultatelor dorite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *