Filme care pot revendica Oscarul în 2019

0

Chiar și la unul dintre evenimentele principale ale lumii cinematografiei, Decernarea Premiilor ”Oscar”, înainte cu șase luni, putem deja specula ce filme pot deveni concurente la ”Oscar”.

Prompter

Aceasta este o dramă biografică realizată de regizorul și scenaristul Adam McKay (The Game for the slide, The Heirs). Povestea spune despre politicianul american Dick Cheyne, mai exact despre munca sa în administrarea președintelui George W. Bush. Se zvonea că Cheney era un cardinal gri, care conducea țara, deoarece el avea o mare influență asupra lui Bush Jr. S-a spus că el a declanșat un război pe scară largă în Irak.

Interesant, actorul Ed Haris a spus că îl urăște pe Dick Cheney și îl consideră cel mai controversat om care a distrus totul. Rolul protagonistului a fost la Christian Bale, care s-a schimbat încă o dată dincolo de recunoaștere.

Soția lui Dick Cheney a fost interpretată de Amy Adams. Alte imagini sunt interpretate de Steve Carell, Sam Rockwell și Bill Pullman. Este foarte probabil ca ei să intre la nominalizări.

The Favourite

Acesta este un film istoric regizat de Jorgos Lantimos (Lobster, The Slaying of the Cerny sacre), scris de Deborah Davis și Tony McNamara. Rolurile principale sunt interpretate de Emma Stone, Rachel Weiss, Olivia Coleman și Nicholas Holt.

Regizorul este renumit pentru parcele alegorice, astfel încât din acest film spectatorii așteaptă ceva incredibil și șocant. Pelicula va spune despre intrigi în timpul domniei reginei Anne – ultimul monarh al dinastiei Stuarts pe tronul englez.

Brother Sisters

Lumea vestului sălbatic atrage din ce în ce mai mult atenția spectatorilor. Poate că în cursa Oscar din 2019, un western va câștiga.

Filmul spune despre doi frați-criminali, care sunt desemnați să „înlăture” hoțul de aur, pentru hoți. Filmul are loc în 1851 în Oregon. În cursul istoriei, frații sunt transformați în oameni complet diferiți. Filmul a fost regizat de regizorul francez Jacques Audiar. La filmare au participat vedete de la Hollywood precum Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal și John C. Riley.

BlacKkKlansman

Acesta este un film de comedie al regizorului Spike Lee (Jocul lui, Oldboy). Ca și celelalte lucrări ale sale, acest film este dedicat problemei rasismului din Statele Unite. Reține că, la cel de-al 71-lea Festival de Film de la Cannes, pelicula a câștigat Marele Premiu. Filmul se bazează pe o poveste adevărată despre un polițist negru (Ron Stallworth) și partenerul său de origine evreiască, care nu numai că au reușit să se infiltreze în organizația Ku Klux Klan, dar și să o distrugă. Evenimentele se desfășoară în anii ’70.

Polițistul ascundea culoarea întunecată a pielii sub mască și chiar conducea una dintre ramurile organizației rasiste. Filmul conține, de asemenea, critici asupra politicii actualului președinte american Donald Trump. Baza pentru scenariu a fost romanul autobiografic cu același nume.

Având în vedere că tema rasismului din Statele Unite este extrem de relevantă chiar și în 2018, îndrăznim să sugerăm criticii de film să nu piardă subiectul Cook Klux Klan. Cu John David Washington și Adam Driver.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image