Aveam un stil de viata foarte alert. Un job stresant la o corporatie mare imi acapara aproape toata ziua si nu mai reuseam sa ma ocup de absolut nimic, mai ales de propria persoana. La inceput nu mi-am dat seama, insa cei din jurul meu au observat faptul ca eram din ce in ce mai nervoasa, slabisem foarte mult si chipul meu avea semne vizibile de oboseala. Ultimii doi ani de munca ma imbatranisera cu zece ani. O prietena foarte buna m-a intalnit intr-o zi pe strada si m-a intrebat ce se intampla cu mine. I-am spus ca nimic, doar ca muncesc foarte mult. Atunci prietena mea, care era de aceeasi varsta cu mine, insa parea mult mai tanara, mi-a spus ca ritmul acesta de viata nu o sa imi aduca nimic bun, ca ma voi distruge si am nevoie de putina relaxare. Atunci mi-a dat un numar de telefon si mi-a spu ca, daca vreau, pot sa particip la cursul pe care il facea ea de peste 6 luni. Cand am intrebat-o despre ce este vorba, mi-a spus ca este un curs yoga. Am strambat putin din nas si i-am spus, din politete, ca o sa vin, desi nu aveam de gand. Capul imi statea doar la cifre, bilanturi contabile si ce grafic o mai vrea seful.
Trecuse o saptamana de la intalnirea cu prietena mea cand, intr-o dimineata, m-am simtit atat de rau incat abia m-am dat jos din pat. Am fost la medic si acesta mi-a spus ca ma simt asa din cauza epuizarii si ca ar trebui sa imi schimb stilul de viata, sa fac ceva relaxant. In clipa aceea mi-a venit in minte chipul prietenei mele, lumina de pe fata ei si relaxarea care ii vibra prin toti porii.
Nu am stat pe ganduri si am cautat prin geanta biletelul cu numarul de telefon pe care mi-l daduse. Am sunat si m-am programat la un curs la Dhyana Yoga. Am fost intampinata, in prima zi, de niste oameni deosebit de calzi si relaxati, care imi inspirau pofta de viata si liniste. Asa am inceput sa practic yoga si pot sa spun ca a fost cea mai buna alegerea.
Ce s-a intamplat din acel moment? Pai s-a schimbat totul. Mi s-a propus sa practic Hatha Yoga care este o stiinta a echilibrului. Mai intai am lucrat cu corpul imbunatatind flexibilitatea, postura si masa muculara. Acest lucru a fost absolut necesar, deoarece anii de stat la birou isi spusesera cuvantul asupra corpului meu, in special asupra coloanei. Urmatorul pas a fost respiratia pe care am invatat sa o controlez. Toate aceste exercitii aduc beneficii pe termen lung atunci cand sunt practicate constant. Va pot spune ca inima va functiona mai bine, circulatia sangvina si intreg sistemul imunitar se va imbuntati. Am invatat in final sa lucrez mintea, sa ma eliberez de tot ce este negativ si inutil in viata mea.
Acum, sunt o alta persoana. Am renuntat la jobul din corporatie si fac ceva ce imi place in domeniul artistic, am devenit mai relaxata, nu mai sunt stresata si am mai multa incredere in mine. Si, da, practic yoga in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image