Descoperind gradinita si cresa teddybar am hotarat sa facem un copil

0

Orice intarziere in hotararea de a avea un copil costa enorm. Penalizarile vin din toate partile, sunt alarmante si constau in:
-posibilitatea ca el sa se nasca bolnav sau cu malformatii grave
-pierderea sansei de a avea un copil
-cand va avea mai multe nevoie de voi, veti fi batrani si neajutorati si nu-l veti putea sustine. V-ati gandit cum ar fi ca la nunta lui sa aveti peste 60 de ani???

-pierderea rabdarii si disponibilitatii de a avea grija de el.
Nu era o dovada de egoism faptul ca apropiam 30 de ani, dar nu aveam un copil. La inceput ne-a fost teama ca suntem necopti pentru a deveni parinti, apoi au venit ratele la casa si la masina, gandul ca nu avem cu cine sa-l lasam dupa ce concediul post-natal se va termina.
-Trebuie sa fie undeva o cresa care sa integreze copilul ca intr-o familie, spuse insistent sotul meu, si iti promit solemn ca am sa o gasesc! Vom gasi pana nu va fi prea tarziu, cresa unde micutul nostru sa fie ingijit cu maxima responsabilitate si unde sa primeasca o educatie frumoasa! Acolo i se va zambi, mamico, nu va fi certat fara motiv!Va creste intr-un mediu echilibrat fiind protejat la tot pasul.

Cum aveam putin timp liber, cum cautam fiindca “timpul nu mai avea rabdare”. Inca putin si ma trezeam in al treisprezecelea ceas biologic.
gradinita teddybar exclama fericit in timp ca m-a luat in brate! Acum nu mai ai niciun motiv sa nu ma faci cat poti de repede tatic. Au cresa, gradinita si scoala! Se ocupa total de sanatatea trupului si sufletului copiilor.
Mi-am apropiat scaunul de al lui sa ma uit curioasa pe site. Un val de fericire imi inunda sufletul fiindca lipsa unui copil era singura noastra neimplinire.

Teama ca nu am cu cine sa-l las pe cel mic era inlocuit de nerabdarea de a se naste si de a beneficia de tot ce i se putea oferi acolo si in familie:
-un loc securizat si curat unde sa se joace si ochi vigilenti si brate iubitoare care sa-l aiba-n paza
-activitati placute si variate: jocuri, cursuri de engleza si ore de instrument muzical cand va mai creste
-mancare buna si sanatoasa
-siguranta ca si in vacante va fi ingrijit la fel de bine si ca orele in care sta acolo este la fel de fericit ca si acasa.
Chiar in seara aceea trebuie sa va spun c am facut tot ce depindea de noi sa devenim parinti si fiindca nu am mai fost stresata ca nu am cu cine sa-mi las copilul dupa nastere, minunea s-a infaptuit. Cand am facut cererea de concediu prenatal, colegele au venit sa ma felicite si mi-au marturisit cu amaraciune ca aveau aceleasi temeri pe care le avusesem si eu candva.
Atunci m-am gandit sa le ofer imensa fericire de a deveni mamici: le-am prezentat gradinita teddybar si le-am incurajat sa fie mamici tinere si sanatoase pentru ca un copil necesita multa energie si rabdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image