In ultimul timp au existat o serie de discutii contradictorii in ceea ce priveste legatura dintre SEO si viteza de incarcare a unei pagini.

In momentul in care Google, cel mai cunoscut browser de cautare, a facut public faptul ca va incepe sa tina cont si de viteza de incarcare a paginilor, ca metode de ranking, proprietarii de site-uri mai sceptici au inceput sa aduca o serie de argumente negative, timp in care, o buna parte a celor care au inteles acest lucru, au apelat imediat la firmele care se ocupa de promovarea site-urilor si au inceput sa isi optimizeze site-urile, pentru ca viteza de incarcare sa fie mai mare. Era stiut dinainte ca Google sa faca acest anunt bomba, ca ”page speed” reprezinta 1% din cautarile afectate de acest factor, si ca exista mai bine de 150 de factori de care se tine cont cand se stabileste rankingul unui site.
Cu alte cuvinte, cei de la Google, au vrut sa dea de inteles ca ar fi indicat sa se aplice o reducere a vitezei de incarcare a site-urilor pentru a dezvolta experienta vizitatorilor pe site-urile respective, nici de cum pentru pentru a obtine un ranking mai bun pe respectivul motor de cautare.  Deci, in concluzie, tot continutul unui site este si va ramane in continuare principalul factor pentru optimizarea SEO.

Suntem de parere ca v-ati dat seama singuri care este concluzia controverselor iscate in jurul legaturii dintre SEO si viteza de incarcare pe browserele de cautare. Este clar pentru toata lumea ca viteza de incarcare a paginii reprezinta un factor nesemnificativ pentru browsere, dar luati in considerare faptul ca acest lucru este foarte important pentru utilizatori. Conform unor statistici, vizitatorii unui site asteapta de regula, maxim 8 secunde pentru ca o anume pagina sa se incarce, iar daca acest lucru nu se intampla, vor accesa alt site cu un continut asemanator.

Au fost facute destul de multe teste si statistici care au  aratat ca exista situatii in care chiar si cateva fractiuni  de secunda in plus la incarcarea paginilor poate afecta  considerabil traficul pe un site. Bineinteles, vorbim de acest lucru pe un termen destul de lung.

Acestea fiind spuse, o concluzie finala consta in faptul ca viteza de incarcare a paginilor nu reprezinta mai nimic din punct de vedere al SEO,  cu toate ca pentru utilizatori este un aspect  destul de important, si din acest motiv o crestere a vitezei de incarcare  a site-ului dumneavoastra va poate aduce un numar mai mare de accesari ale unei pagini de catre acelasi vizitator si, de ce nu,  si ceva castiguri materiale, daca pe site-ul dumneavoastra  faceti vanzari online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image