Ce sunt dictionarele si cum ne pot face ele viata mai usoara!

0

Dictionarele se pot gasi sub forma tiparita sau electronica.  Fiecare dictionar contine parti semnificative ale unei limbi , dialect, asezate intr-o anumita ordine, de obicei in ordine alfabetica.

Dictionarele sunt de mai multe feluri: pot fi dictionare explicative ale unei limbi unde se gasesc definitiile cuvintelor impreuna cu alte sinonime, antonime, omonime precum si dictionare in care se gasesc cuvinte insotite de traducerile lor in limba dorita.

De exemplu in Romania putem intalni dictionare care explica diferitele forme ale cuvintelor. Sunt dictionare specializate pe etimologie, sinonime, antonime, ortografice sau regionalisme.  Pe de alta parte exista si dictionare specializate in domenii precum stiinta sau cultura unde se ofera informatii multiple. Dictionarele care se bazeaza doar pe un anumit domeniu  sunt cele istorice, geografice, de literatura, sau cele de medicina care sunt foarte complexe insa ofera doar informatii legate de domeniul respectiv.

Dictionarele bilingve si multilingve se folosesc pentru traducerile dintr-o limba in una sau mai multe limbi. De obicei acest gen de dictionare sunt impartite in jumatate, prima parte oferind traducerea din limba de baza in alta limba dorita, iar cealalta jumatate oferind traduceri din limba dorita in limba de baza. La mare cautare sunt dictionarele electronice care acoperita o gama variata de limbi fata de dictionarele tiparite care nu contin decat traduceri dintr-o limba in alta. Cu dictionarele electronice se pot traduce mult mai repede anumite cuvinte chiar si enunturi insa acestea nu sunt mereu de cea mai buna calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image