Perioada pepenilor. Vitamine. Ce pepene sa aleg ?

0
2588829530_056f38de12_m

Ultimele cercetari despre elementele nutritionale continute de pepenele rosu si beneficiile aduse de acesta va pot surprinde. Se pare ca acest deliciu al verii ajuta in mai multe feluri.

Pepenele in totalitatea lui este o sursa de multivitamine. O portie cat doua cesti reprezinta o sursa excelenta de vitamina A, B6 si C.

Vitamina A intalnita in pepenele rosu prezinta o importanta deosebita pentru sanatatea ochilor.

Vitamina B6 continuta de pepenele rosu este folosita de organism pentru a produce substante chimice la nivelul creierului, precum serotonina, melatonina si dopamina, care ajuta corpul in combaterea anxietatii si panicii.

Vitamina C ajuta la intarirea sistemului imunitar si il ajuta sa ne protejeze impotriva infectiilor si virusilor si este cunoscuta pentru stimularea acestuia si protectia impotriva radicalilor liberi.

Potasiu. O portie cat doua cesti furnizeaza si potasiu, un mineral imperios necesar pentru mentinerea echilibrului de apa din corp si interiorul celulelor.

Persoanele care au un nivel scazut de potasiu pot experimenta carcei sau crampe musculare. Doua cesti de pepene au putin sub 10 procente din doza zilnica recomandata de potasiu.

Mancati cu incredere pepene rosu, el va este un prieten care va ajuta pe multiple planuri. Sa nu uitam ca tot el va poate ajuta sa va racoriti pe caldura, consumand in acelasi timp un desert delicios care va ajuta si la mentinerea unei sanatati de invidiat.

Un pepene copt este CEL CE ARE CODIŢA PERFECT USCATĂ.
În rest, dacă e dulce sau nu, ţine numai de soi şi de noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image