Nokia lanseaza un computer tableta in toamna

0


Zvonurile privind lansarea unui computer tabletaNokia sunt tot mai aproape de a se adeveri, producatorul finlandez avand deja 100 de prototipuri pe care urmeaza sa le testeze inainte sa inceapa productia.

Potrivit site-ului de stiri IT Zona IT, tableta Nokia va fi lansata in ultimul trimestru al anului 2010 si produsa in fabricile Foxconn International Holdings, aceeasi companie care asambleaza iPad-urile si iPhone-urile celor de la Apple.

Analistii Digitimes sustin ca tableta Nokia va avea un ecran de 7-9 inchi, chip ARM si va rula sistemul de operare Meego. De asemenea, este foarte posibil ca Nokia sa vanda computerul tableta prin intermediul partenerilor de telefonie mobila.

Primele zvonuri privind tableta Nokia au aparut in primavara, dupa ce Apple a lansat tableta iPad.

Aceasta nu este prima incercare a Nokia de a-si duce tehnologia dincolo de piata de telefoanemobile. Anul trecut a lansat netbook-ul Booklet 3G, care are un slot de card SIM si foloseste Windows 7. Totusi, acesta a fost un esec din cauza pretului foarte mare care a convins numai doua companii sa il vanda: O2 Germania si Best Buy/AT&T in SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image