Cum să porţi o rochie lungă, dacă eşti mică de înălţime

0
rochie lungă

Pentru că nu toate suntem nişte adevărate Șarapova, super înalte, cu trupuri de top model, trebuie să găsim soluţii şi pentru noi, fetele mai micuţe, când vine vorba de rochii, nu-i aşa? Ei bine, dacă şi tu eşti mică de înălţime, însă îţi doreşti ca din când în când să mai porţi şi câte o rochie lungă, noi avem soluţia pentru tine! Venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi şi ponturi pentru a reuşi să creezi nişte ţinute wow, chiar şi purtând o rochie lungă.

Pentru ce culori ar trebui să optăm în ceea ce privește rochia

Culorile ce se contopesc cu pielea (nude/crem) sunt principalele nuanţe de luat în considerare la o rochie. Acestea îţi oferă verticalitate şi îi pot “păcăli” vizual pe cei din jur. Desigur, mai sunt şi alte variante cum ar fi nonculorile: negru, alb, ele au calitatea şi de a subţia şi alungi silueta, lucru care te va avantaja destul de mult.

Orice culoare este permisă, important este ca aceasta să nu fie prea puternică şi să acopere mare parte din rochie, dacă nu, chiar întreaga rochie. Ideea este ca ţinuta să fie una uniformă din punctul acesta de vedere.

Cum ştii ce stil de rochie te avantajează?

În primul rând trebuie să iei în considerare forma corpului pe care o ai. Pentru a da impresia de o siluetă înaltă, evident că accentul este pus pe picioare şi talie, astfel încât acestea trebuie să aibă parte de o atenţie deosebită din punct de vedere stilistic. Astfel, câteva modele de rochii potrivite pentru fetele scunde sunt:

  • Rochie baby doll
  • Rochie mulată, lungă
  • Rochie sirenă

Un alt sfat pe care ţi-l oferim este acela de a alege rochii lungi cu decolteu şi mâneci. Indicat ar fi să optezi pentru decolteuri în V sau rotunde, fiindcă acea parte a pieptului lăsată la vedere, dă impresia de alungire a gâtului. Nici capitolul mâneci nu este prea greu, potrivite ar fi bretelele sau umerii goi.

Accesorii potrivite pentru a părea mai înaltă într-o rochie lungă

Pe lângă clasicul sfat în legătură cu pantofii cu toc, chiar şi aici există anumite tipare de pantofi care se potrivesc, precum cei stiletto şi sandalele (cu bretele cât mai subţiri). Culoarea este importantă şi în ceea ce priveşte pantofii, de evitat sunt culorile diferite faţă de îmbrăcămintea pe care o porţi la momentul acela. Se creează o iluzie de “corp fracţionat” şi nu ne dorim asta. Culoarea trebuie să fie aceeaşi cu rochia sau dacă nu, să se asemene cu nuanţa pielii. În acest mod, aspectul final va fi unul mult mai fluid.

Pe lângă pantofi, colierele şi cerceii sunt o altă parte din ţinută ce au puterea să facă diferenţa. Poţi adăuga un colier elegant la baza gâtului său o pereche de cercei lungi şi subţiri.

Un alt accesoriu, natural putem spune, pe care îl avem este părul. Nu este recomandat să îl lăsăm desfăcut pe spate, deoarece nu ne avantajează. La genul acesta de rochii lungi, coafuri indicate sunt cele ridicate, ce lasă gâtul gol. Câteva exemple în acest sens sunt: coc, ponytail, coada elegant împletită etc.

Cuvânt de final

În final, să realizezi un look elegant, care să îţi vină bine şi să te facă şi să pari mai înaltă nu este chiar atât de complicat pe cât ai putea crede, necesită doar o anumită atenţie. Acum cu siguranţă te-am convins să încerci şi tu rochii lungi, iar dacă vrei să adaugi la garderoba ta câteva astfel de rochii, la Atmosphere Fashion vei găsi exact ce îţi doreşti! Aruncă o privire şi alege rochiile lungi care crezi că te vor avantaja cel mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image