Top 7 exerciții pentru creșterea masei musculare în zona fesierilor

0
seturi fitness

Exercițiile fizice sunt adesea asociate cu îmbunătățirea imaginii corpului, menținerea greutății și reducerea anxietății și depresiei. Noi toate punem mare preț pe imaginea corpului nostru, iar nişte seturi fitness de calitate ajută la rândul lor la crearea acestei imagini. De asemenea, atunci când arătăm bine, ne și simțim bine, iar asta ne crește considerabil stima de sine. În plus, sportul ne ajută atât în îmbunătățirea condiției fizice, cât și în redarea încrederii.

Una dintre zonele pe care toate vrem să o îmbunătățim este cea a fesierilor. Există multe metode prin care îți poți crește masa musculară în această zonă, însă cum știi care sunt cele mai potrivite exerciții și care te vor ajuta cel mai mult? Ei bine, îți vom da o mână de ajutor în acest sens, iată top 7 exerciții care îți vor crește masa musculară din zona fesierilor:

1.   GENUFLEXIUNI

Deși ți se pot părea niște exerciții banale, genuflexiunile au un rol foarte important atunci când vine vorba de creșterea masei musculare în zona fesierilor. Fie că ești la început sau practici diferite sporturi de mult timp, te poți baza întotdeauna pe acest tip de exerciții. De asemenea, atunci când faci inflexiuni, pentru a adăuga puțină intensitate, există posibilitatea de a implica și greutăți atunci când exersezi. Dacă ești la început însă, nu te forța cu greutăți, începe cu genuflexiuni simple până te obișnuiești cu exercițiul.

2.   RIDICĂRI DE BAZIN CU CONTRACȚIE VOLUNTARĂ A FESIERILOR

Pentru acest tip de exercițiu vei avea nevoie și de puțină recuzită, mai exact de o saltea sau de un covoraș. Pentru a face acest exercițiu trebuie să stai întinsă pe spate, mai apoi, va trebui să îți ridici bazinul și să menții această poziție timp de câteva secunde. După cele câteva secunde menținute în poziție îți cobori bazinul și rămâi din nou întinsă pe podea. Fă aceste exerciții în repetate rânduri, în acest mod fesierii se contractă și mușchii lucrează. Este un exercițiu foarte eficient, simplu, care se poate practica cu sau fără greutăți.

3.   PRESĂ PENTRU UMERI

Pentru început trebuie să stai cu picioarele lipite și să faci un pas cu piciorul drept înainte. Apoi, coboară-ți corpul astfel încât genunchiul drept să fie direct peste glezna dreaptă, iar șoldul stâng să fie direct peste genunchiul stâng. Contractă-ți mușchii feselor și împinge în picioare, ridicând brațele deasupra capului.  Dacă alegi să îl faci fără greutăți, strânge-ți brațele în timp ce te ridici, concentrându-te pe încărcarea puterii și a tensiunii în umeri. După ridicarea presei, trebuie să te menții sus câteva secunde, apoi să cobori ușor.

4.    GENUFLEXIUNI PLIOMETRICE 180

Stai cu picioarele puțin mai late decât nivelul umerilor.  Dacă dorești să adaugi greutate, folosește o ganteră sau un alt obiect greu (cum ar fi o sticlă mare de apă) și ține-l în fața pieptului.  Apoi, împinge genunchii spre exterior și coboară într-o poziție ghemuită.  Strânge-ți mușchii feselor și împinge călcâiele pentru a sări în sus și a te răsuci la 180 de grade în aer.  Aterizează cu picioarele puțin mai late decât lățimea umerilor și repetă.

5. GENUNCHI ÎNALȚI

Trebuie să stai în picioare, în timp ce le ții depărtate la lățimea umerilor. Apoi du genunchiul drept spre piept, urmat de genunchiul stâng spre piept, în timp ce îți strângi fesierii de fiecare parte.  Repetă cât de repede poți timp de 30 de secunde.

6. FANDARE LATERALĂ PONDERATĂ

Stai cu picioarele unite și fă un pas mare cu piciorul drept îndreptat spre dreapta.  Ținând spatele plat, umerii ridicați și piciorul stâng întins, îndoaie genunchiul drept și coboară fundul spre sol (nu lăsa genunchiul drept să treacă de glezna dreaptă). Folosind fesierii, împinge călcâiul pentru a reveni la poziția inițială.  Repetă și cu piciorul stâng.  Poți adăuga și greutăți pentru un plus de intensitate.

7. FANDARE DE MERS

Pune piciorul drept înainte și coboară corpul astfel încât genunchiul drept să fie direct peste glezna dreaptă, iar șoldul stâng să fie direct peste genunchiul stâng.  Apoi, strânge mușchii feselor și împinge pentru a sta pe piciorul drept, ridicând genunchiul stâng spre piept.  Așează piciorul stâng pe pământ în fața ta și repetă exercițiul pe partea opusă.  Pentru o provocare suplimentară, adăugă greutăți.  Repetă exercițiul de cât mai multe ori!

Ai nevoie de seturi fitness care să te ajute să lucrezi eficient!

Atunci când încep să practici un sport, trebuie să îți și reînnoiești garderoba cu noi modele de seturi fitness! Pentru a ajunge la rezultatele dorite nu trebuie doar să lucrezi, ci trebuie să lucrezi eficient! Unique Gym Wear îţi sare în ajutor în acest sens! Pe www.uniquegymwear.ro găsești o multitudine de seturi fitness și articole vestimentare care te vor ajuta să devii cea mai bună versiune a ta. Acestea îţi oferă mobilitate şi îţi permit să te mişti în voie atunci când faci exerciţii fizice, oferindu-ţi, de asemenea, un aspect de invidiat. Aruncă o privire pe site și alege-ți preferatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image