Cum alegem ferestrele cu rezistenta la foc potrivite nevoilor noastre?

0

Indiferent daca vorbim despre locuinta familiei sau despre spatiul de birouri pe care il administram, cu siguranta ca suntem constienti de faptul ca cel mai mare risc la care este expus un imobil este cel al unui incendiu. Tocmai din acest motiv este recomandat sa avem in vedere si anumite masuri suplimentare de prevenire a incendiilor, dincolo de masurile legislative obligatorii.

Exista masuri numite masuri pasive impotriva incendiilor. In randul acestor masuri regasim si montarea de ferestre cu rezistenta la foc. Astfel de produse sunt disponibile pentru persoanele fizice si pentru persoanele juridice interesate in a spori siguranta in eventualitatea unui incendiu.

Care sunt aspectele de care trebuie tinut cont in alegerea ferestrelor antifoc?

Avand in vedere faptul ca exista mai multe categorii sau tipuri de astfel de ferestre cu rezistenta la foc, este foarte important ca cei interesati sa investeasca in astfel de produse sa cunoasca anumite detalii. In primul rand este important de spus ca exista sticla cu diferite grade de rezistenta la foc. Aceasta se masoara in minute, mai exact in acele minute in care sticla rezista in fata flacarilor si a temperaturilor foarte ridicate in cazul unui incendiu.

Dincolo de sticla si de rezistenta acesteia la flacari si la temperaturile ridicate, un alt aspect important pentru alegerea ferestrelor rezistente la foc il reprezinta tipul de profil (sistem) pentru respectivele ferestre. La fel ca si in cazul sticlei exista diferite grade de rezistenta a profilelor. Tamplaria profilelor de aluminiu poate avea o rezistenta de la 15 minute si pana la 120 de minute. Modelul de ferestre RF60 inseamna o rezistenta de 60 de minute a profilelor la flacarile cauzate de un eventual incendiu.

Un alt detaliu foarte important pentru alegerea ferestrelor cu rezistenta la foc este cel referitor la combinatia dintre tipul de sticla si tipul de profil al tamplariei de aluminiu. Cea mai buna alegere este sa apelezi la specialistii in astfel de produse antifoc. Vei putea beneficia de consultanta pentru a face alegerea potrivita pentru ceea ce ai nevoie si vei gasi cel mai bun echilibru intre investitia facuta si rezistenta in fata flacarilor si a temperaturilor foarte ridicate.

Nu in ultimul rand este nevoie sa apelezi doar la producatorii autorizati din domeniu care ofera astfel de ferestre cu rezistenta la foc. Firmele autorizate si care dispun de avizele tehnice in constructii reprezinta garantia calitatii pentru toate produsele antifoc comercializate.

Arcom Glass – profesionistii in produse antifoc

Una dintre companiile cu o reputatie foarte buna pe piata de produse antifoc este Arcom Glass. Cu o prezenta indelungata pe piata produselor cu rezistenta la foc si cu o oferta diversificata de astfel de usi si ferestre antifoc, Arcom Glass poate fi alegerea potrivita atunci cand ai nevoie sa montezi ferestre sau usi antifoc.

In oferta acestei firme vei putea gasi diferite grade de rezistenta atat pentru geamurile ferestrelor, cat si pentru tamplaria acestora. Indiferent daca optezi pentru ferestre RF60 sau pentru o rezistenta de 90 de minute, toate produsele sunt avizate tehnic si sunt de calitate superioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image