Alegerea covorului pentru camera copiilor

0

Un covor pentru copii nu este ceva care se cumpara in fiecare zi, acesta fiind o achizitie fundamentala pentru ca cei mici sa fie protejati de racoarea podelei, protejati impotriva cazaturilor si sa fie confortabili atunci cand se joaca, pentru ca stim cu totii ca ei vor incerca sa transforme covorul in zona lor de distractie.

Prin urmare, trebuie sa inveti sa il alegi pe cel mai potrivit pentru cei mici, iar noi va propunem cum sa sa faceti acest lucru, astfel incat sa nu va faceti griji pentru nimic.

Alegerea covorului in functie de fibrele sale

Covorul este o varianta optima pentru amortizarea zgomotelor, mai ales intr-o casa cu copii. Insa, in cautarea produsului potrivit trebuie sa tii cont de dimensiune, model, design si, cel mai important lucru, calitatea materialului din care este confectionat.

Lana, nylonul, polipropilena si poliesterul sunt cele mai indicate atunci cand alegi covorul pentru cel mic.

Moale, rezistenta si foarte pufoasa, lana este preferata tuturor cand vine vorba de covoare.

Ideal pentru camera produsului datorita senzatiei placute pe care o ai la atingere si caldurii ce o ofera, covorul din lana trebuie intretinut foarte bine.

Acesta acumuleaza praf si se curata destul de greu, asa ca are nevoie de igienizare constanta pentru a fi in permanenta confortabil si sigur pentru copil.

Un covor din poliester poate fi, de asemenea, optiunea castigatoare pentru dormitorul micutului deoarece este rezistent la pete, se curata repede, este moale si foarte placut.

La fel de simplu de intretinut sunt si produsele din polipropilena. Singurul lor dezavantaj ar fi ca pot deveni destul de aspre si rigide odata cu trecerea timpului.

O alegere buna este si covorul din nylon (poliamida) care revine foarte usor la forma initiala chiar daca a fost supus la o presiune mare.

Petele pot fi indepartate foarte simplu, este moale si perfect pentru joaca celui mic.

Alegerea covorului in functie de culoare

In camera copilului totul trebuie sa fie vesel si colorat, implicit si covorul. Totusi, ar fi de evitat produsele albe sau cele in nuante foarte deschise, deoarece se murdaresc prea repede.

Nu sunt insa indicate nici culorile intunecate, de aceea trebuie sa incerci sa imbini utilul cu placutul. De exemplu, un covor maro deschis, verde, albastru petrol, gri sau galben-ocru reprezinta o varianta excelenta.

Este important sa optezi pentru un model care sa se combine armonios cu designul general al camerei pentru a nu atrage atentia doar catre podea folosind o culoare diferita.

Totodata, nuantele alese nu trebuie sa fie iritante sau obositoare pentru cel mic, ci sa ii induca o stare de liniste si voie buna.

Alegerea covorului in functie de design

Este necesar ca imprimeul covorului din camera copilului tau sa fie adecvat varstei sale, pentru a-l ajuta sa se dezvolte placut. In nici un caz nu sunt indicate produsele simple, uni, chiar daca tie iti plac.

In functie de varsta micutului, alege un covor cu personaje din desenele animate, un covor cu model grafic inspirat din jocurile de puzzle, cu un model sub forma de tabla de sah, sotron, care imita un oras sau o pista pentru masini.

Poti chiar sa folosesti si modele de covoare cu forme speciale in forma de stea, inimioara, litere, cifre, legume, fructe sau personalizate cu numele sau.

Astfel, folosind un covor cu diferite imprimeuri sau diferite forme, cel mic va avea parte de o joaca mult mai educativa si va deveni mult mai creativ in propria lui lume imaginara.

Cine ar fi crezut ca un produs atat de simplu si banal poate avea o asa mare importanta?

Utilizarea unui covor pentru copii va fi intodeauna o idee buna, pentru cei mici isi vor da frau liber imaginatiei, se vor distra cu mult mai multa libertate, se vor simti comozi si vor fi mult mai protejati impotriva cazaturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image