Cele mai bune vase de gatit si ce poti gati cu acestea

0

O bucatarie nu poate fi completa fara toate oalele si tigaile de care aveti nevoie, acestea fiind necesare in vederea prepararii delicateselor culinare pentru familia dumneavoastra.

Un set oale cu diferite dimensiuni este necesar pentru prepararea supelor, cat si mancarurilor zilnice.

Orice gospodina stie ca un set de oale o poate ajuta si in cele mai dificile momente atunci cand este perioada sarbatorilor si parca v-ar mai fi fost de folos daca ati mai fi avut una in plus.

Este important sa luati in considerare atunci cand vreti sa achizitionati un astfel de set, sa aiba capace pentru a putea miscora timpul de gatire, cat si manere ergonomice pentru a evita accidentele.

Calitatea materialelor folosite la realizarea oalelor si tigailor trebuie sa fie cat mai buna, pentru o rezistenta mare in timp si sa isi indeplineasca scopul la fel ca in prima zi.

Veti avea nevoie in bucatarie de un minim necesar, in vederea prepararii mancarurilor preferate, iar acestea sunt dupa cum urmeaza:

Cratita inox

Aceste oale sunt unele dintre cele mai folosite datorita materialelor calitative, cat si a rezistentei mari in timp. Cu acestea puteti gati pe orice tip de plita sau aragaz, avand baza dubla, pentru a retine cat mai multa caldura. Puteti incalzi supele sau mancarurile care urmeaza sa le serviti sau chiar sa preparati creme pentru diversele prajituri pe care le coaceti.

Cel putina o cratita inox este binevenita in bucatarie pentru a va salva repede si eficient atunci cand reteta o cere.

Se curata usor si puteti prepara toate sosurile si supele pe care familia dumneavoastra le iubeste.

Set oale

Un set de oale complet va poate ajuta sa treceti cu bine zilele in care aveti invitati sau gatiti o masa mare pentru familia dumneavoastra.

Un set de oale, de regula vin cu minim 10 piese, in functie de ceea ce cautati si aveti nevoie. Unele seturi sunt mai complexe, avand un numar mai mare de oale in diferite dimensiuni, speciale pentru prepararea diverselor mancaruri. Spre exemplu un set format din 15 piese contine:

  • tigaie adanca – in aceasta tigaie se pot prepata sosuri pentru paste, cartofi prajiti atunci cand doriti cantitati mai mari, cat si diverse preparate rapide stil stir fry;
  • tigaie 28 cm – poate fi folosita la fel ca modelul de mai sus, dar in cantitati ceva mai mici. Puteti prepara cu succes si clatite, avand o suprafata marmorata impiedicand lipirea acestora;
  • oala cu capac 6.1 l – ciorba dumneavoastra va avea un gust desavarsit cu aceasta oala cu capac. Datorita bazei duble, preparatul va fierbe mult mai repede, astfel veti economisi cu agentul termic;
  • oala cu capac 4.1 l – este perfecta pentru tocanite sau mancaruri cu sosuri;
  • oala cu capac 2.5 l;
  • cratita 1.2 l;
  • capace tip suport pentru temperaturi inalte – sunt perfecte pentru a aseza oalele si tigaile direct pe acestea pentru a nu afecta suprafata din cauza caldurii excesive;
  • si un set de ustensile format din 3 piese – le puteti folosi in preparate, fiind mereu de ajutor o ustenstila in plus.

Oalele si cratitele, indiferent ca vorbim de cele de inox sau marmorate, trebuie sa le acordati o importanta la fel de mare atunci cand va schimbati sau achizitionati un nou set pentru noua casa, fiind la fel de esentiale ca si in cazul electrocasnicelor.

Va pot ajuta sa economisiti, dar si sa evitati ca preparatele dumneavoastra sa se mai lipeasca sau sa le curatati mult prea greu. Un set oale complet este exact ceea ce va doriti, pentru a avea tot ce va trebuie intr-o bucatarie pentru a deveni bucatarul sef al casei dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image