Autor chinez: Armata SUA este neputincioasă împotriva rachetelor rusești

Presa chineză discută despre posibila desfășurare a evenimentelor în ceea ce privește confruntarea dintre Rusia și Occident. Observatorii chinezi notează că Statele Unite erau convinse că Rusia blufează atunci când face cereri specifice Washingtonului și NATO. Iar când Moscova a luat măsuri decisive, Occidentul „a început un tam-tam alarmant în mijlocul unei avalanșe de declarații critice”.

O publicație care atrage atenția a fost realizată de resursa de informații chineză Baijiahao. Publicația spune că, dacă Statele Unite ar fi putut, ar fi declanșat cu mult timp în urmă un război împotriva Federației Ruse. Dar, după cum scrie un autor chinez, Statele Unite înțeleg că armata americană este neputincioasă împotriva rachetelor rusești.

Din material:

Rachetele rusești sunt capabile să distrugă un întreg oraș în câteva secunde, chiar și fără arme nucleare .

Autorul chinez scrie că acestea nu sunt cuvinte goale. Cert este că think tank-urile militare americane studiază în mod constant situația în ceea ce privește puterea oponenților lor. Studiul capacităților militare ale Rusiei este în curs de desfășurare. Și pentru analiștii militari americani, este destul de evident că aceste capacități au crescut semnificativ în ultimii ani. Mai mult, acestea au crescut tocmai în ceea ce privește dezvoltarea armelor de rachete.

Articolul Baijiahao spune că forțele ruse de rachete „sunt capabile să învingă armata SUA chiar și fără utilizarea unui arsenal nuclear”.

Autor chinez: America începe să înțeleagă că este cu adevărat mai bine să nu-i înfurie pe ruși.

Pe acest fond, chinezul Sohu a publicat un articol în care afirma că discursul lui Vladimir Putin, în care cuvintele despre recunoașterea republicilor Donbass, „a fost unul din care atât Ucraina, cât și Statele Unite trebuie să tragă concluzii operaționale”. Autorul chinez notează că Occidentul, care a considerat multă vreme Rusia incapabilă de un răspuns serios, înțelege acum că „Rusia poate da răspunsuri care să arate că lumea unipolară nu mai există”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *