Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine poate face în orice moment al vieții sale. Având în vedere că industria ospitalității continuă să crească de la an la an, există în continuare o cerere mare de bucătari calificați, iar cerințele pentru a începe s-ar putea să nu fie atât de dure pe cât ați anticipat.

În zilele noastre există atât de multe experiențe diferite de luat masa disponibile, de la experiențe fine dining, restaurante de stradă, restaurant take away , care acoperă tot felul de bucătării tradiționale și de fuziune. A deveni bucătar deschide multe căi diverse, nu te limitezi la un singur tip de bucătărie sau unitate. Acest lucru înseamnă că puteți fi maestru al propriei direcții de carieră, lucru care face apel la mulți bucătari în devenire!

Care sunt cerințele pentru a deveni bucătar?

Oricine poate deveni bucătar, dar dacă ești la început trebuie să ai parte de o experiență de lucru într-o bucătărie pentru a-ți pune CV-ul.

De asemenea, ar putea fi benefic pentru tine să obții o calificare. De exemplu, dacă doriți să vă specializați în unități franceze, fiind instruit clasic în stil și tehnici Cordon Bleu vă va oferi cunoștințele de care aveți nevoie.

Vestea bună este că există o mulțime de moduri în care puteți face acest lucru:

Locul de muncă – Multe instituții sunt dispuși să ia pe abandon școlar. V-ar începe calea de formare ca asistent de bucătărie sau stagiar și locul de muncă ți de drum până în ierarhia bucătărie.

Ucenicii – De asemenea, puteți lucra și învăța în același timp. O ucenicie va începe, de obicei, la un nivel intermediar sau avansat. Va trebui să aveți unele calificări pentru a obține o ucenicie, de obicei, cel puțin engleză și matematică, precum și alte studii.

Colegiul – Dacă aveți școala profesională și doriți să studiați gătitul profesionale- de asemenea, numit Arte Culinare – există cursuri speciale unde vă puteți înscrie.

Scoala culinara – Există numeroase școli puteți participa pentru a obține o calificare. Școala culinară va preda tehnici de gătit de la maeștri, adesea folosind cele mai noi echipamente și metode de înaltă tehnologie. Ele pot fi, de asemenea, de neprețuit în furnizarea de contacte și o rețea de sprijin.

Dacă aplicați pentru un rol mai înalt, toate unitățile vor dori să vadă că aveți experiență de lucru în bucătării. În cazul în care CV-ul dumneavoastră este un pic bazat pe calificările relevante, având o experiență de bună calitate și expertiză într-o bucătărie poate compensa pentru el.

Lucrul într-o bucătărie poate fi pe cât de provocator, pe atât de plin de satisfacții și trebuie să fii pregătit să muncești din greu. Demonstrarea faptului că sunteți fericit să lucrați la locurile de muncă banale, cum ar fi spălarea sau golirea gunoiului, va dovedi că sunteți devotați acestei cariere și sunteți dispuși să munciți din greu pentru a ajunge acolo unde doriți să fiți. Atunci când ești mai stabilit în carieră, aceste experiențe te vor ajuta să mentorezi și să gestionezi noi starturi.

Pentru cei care sunt dornici să progreseze la roluri de conducere, sau poate au vise de a rula o afacere, precum și de a fi un bucătar-șef, unele înțelegere a managementului de afaceri, conturi, precum și modul de utilizare a mass-media sociale pentru a pieței afacerea dumneavoastră ar putea ajuta în continuare în cariera ta.

O bună înțelegere a siguranței bucătăriei, a igienei alimentare și a conștientizării alergenilor și a importanței lor în bucătărie ar fi, de asemenea, benefică, începând cu portul unei uniforme de bucătar.

Top 10 abilități necesare pentru a deveni bucătar

Fără îndoială, trebuie să poți găti, dar a fi bucătar înseamnă mai mult decât a pune mâncare pe o farfurie. De asemenea, trebuie să dezvoltați și să stăpâniți câteva abilități cheie. Am lucrat cu bucătari pentru a dezvolta o listă de abilități de top 10, care vă vor ajuta să vă pregătiți pentru o carieră de succes ca bucătar.

  1. Dorința de a învăța
    Să devii bucătar poate fi o experiență practică de învățare și, așa cum se spune, practica face perfect. Trebuie să stăpânești aromele și tehnicile diferitelor feluri de mâncare care pot dura timp și multă energie. Pentru a deveni un mare bucătar, va trebui să fii deschis la învățarea constantă.
  2. Pasiune autentică
    Viața unui bucătar este solicitantă, deoarece cele mai aglomerate zile de lucru sunt adesea cele în care alți oameni sărbătoresc – Crăciunul, Ziua Îndrăgostiților sau Duminica Mamei pentru a numi câteva. Prin urmare, trebuie să aveți o dorință reală de a fi persoana care face experiențele de luat masa ale altor oameni speciale. Protejarea și încurajarea pasiunii pentru toate lucrurile culinare vă va menține flerul artistic viu și vă va ajuta să vă bucurați de munca voastră.
  3. Organizare
    Știm că bucătăriile pot fi un mediu foarte aglomerat pentru a-l lucra și, prin urmare, este esențial să aveți capacitatea de a lucra întotdeauna curat și ordonat. Această abilitate este cheia pentru Chef Seán Hughes:

”Lucrați curat și ordonat. Vedeți o mulțime de bucătari care sunt bucătari punct de vedere tehnic foarte bun, dar de îndată ce acesta devine ocupat, secțiunea lor devine murdar și ei într-adevăr lupta. În cazul în care secțiunea dumneavoastră este o mizerie, atunci creierul tău va fi prea încărcat.”

Seán Hughes, Sous Chef la Shears Yard, Leeds.

Fă-ți timp să faci ordine în timp ce mergi, astfel încât să nu fii copleșit în secțiunea ta, șterge-ți suprafețele și pune totul înapoi acolo unde îi este locul. Rămâi organizat pentru a rămâne în control. Pe măsură ce avansezi în carieră, abilitățile organizaționale excelente te vor asigura că gestionezi eficient personalul și te vor ajuta să controlezi fiecare aspect al bucătăriei, de la fluxul de lucru până la placarea vaselor.

  1. Abilitatea de a lucre multitask
    Pot exista multe elemente de alimente pe o farfurie pentru a face un fel de mâncare complet. Acum gândiți-vă, acea placă aparține pe o masă cu alte trei tipuri de alimentare, plus laturi. În cazul în care masa a avut starters, de asemenea, că este posibil alte patru feluri de mâncare anterioare care au nevoie de factoring în modul în care și atunci când acest fel de mâncare unul vine împreună. A fi capabil să te gândești la totul dintr-o dată și să înțelegi și să știi la ce lucrează fiecare secțiune a bucătăriei, este o abilitate care este foarte greu de stăpânit. Un Head Chef va putea face acest lucru foarte bine, va înțelege și va ști și ce experimentează clienții și ce face echipa din fața casei în orice moment în timpul serviciului.
  2. Creativitatea
    A deveni bucătar implică mai mult decât a urma o rețetă. Un bucătar va fi creativ în ceea ce privește punerea unui meniu împreună, modul în care felul de mâncare arată în farfurie și modul în care are gust pentru clienți. Ei vor fi, de asemenea, creativi în planificarea modului în care funcționează bucătăria. Unii bucătari se vor ocupa chiar și de decor, veselă și aranjamente de scaune în restaurant. Reputația creativă a unui bucătar este adesea ceea ce aduce clienții pe ușă, așa că nu-ți fie teamă să experimentezi cu creativitatea ta!
  3. Time Management
    A șasea noastră abilitate vine de la Victor, care are o experiență de peste cincisprezece ani ca bucătar cu pregătire clasică înainte de a-și înființa propria afacere în design comercial de bucătărie. Victor subliniază importanța gestionării timpului; el spune că această abilitate a fost în plus benefică pentru el în afara bucătăriei.

”Una dintre cele mai mari abilități pe care le folosesc astăzi este aceeași abilitate sau proces pe care un bucătar l-ar folosi, [și anume] capacitatea de a vă planifica cu precizie munca în mod eficient în timp ce planificați pentru situații neprevăzute, gestionarea eficientă a timpului pentru mine și echipa mea”.

Victor Cardamone, proprietarul Mise Designs, Pennysylvania.

  1. Munca în echipă
    Bucătăria profesională poate fi o combinație de diferite categorii oameni, care se reunesc printr-o dragoste comună pentru gătit. Posibilitatea de a lucra și de a merge mai departe cu echipa ta este o abilitate esențială pentru o carieră de bucătar fără probleme. A fi bucătar într-o bucătărie este ca și cum ai fi o rotița într-o mașină, fiecare persoană are un rol de jucat pentru succesul serviciului. Tu și restul echipei tale trebuie să lucrați bine împreună pentru a realiza acest lucru.
  2. Abilități de conducere

Pe lângă faptul că sunt un jucător de echipă, bucătarii cu experiență ar trebui să știe cum să conducă echipa și să obțină tot ce este mai bun din ele. Head Chef are responsabilitatea pentru bucătărie, așa că trebuie să fie în măsură să dea direcție și să o urmeze imediat. În același timp, trebuie să mențină o atmosferă optimistă în bucătărie. De asemenea, este posibil să fie nevoie să îndrume și să antreneze membrii personalului junior în timpul serviciului, asigurându-se în același timp că totul se desfășoară fără probleme.

  1. Bucătarii rezilienți vor primi frecvent feedback de la alți bucătari, colegi și clienți cu privire la alimentele pe care le produc și nu toate feedback-urile vor fi pozitive. Trebuie să fii capabil să gestionezi critica, să o privești cinstit și să decizi dacă este sau nu valabilă. Bucătarul și proprietarul afacerii, Ira, își amintește când și-a început cariera:

” Trebuie să ai o piele groasă. Când am început a fost greu, deoarece nu au fost multe bucătari de sex feminin. Este, evident, îmbunătățită de atunci […] Din fericire, eu sunt destul de natural rezistente.”

Ira Silverman, proprietar al Ira B’s Snack Bar & Catering Service,Leeds.

  1. Stamina
    Această abilitate s-ar putea surprinde, dar bucătarii trebuie să aibă un nivel excelent de fitness fizic și mental. Lucrul într-o bucătărie poate fi foarte solicitant din punct de vedere fizic – lucrul în schimburi lungi pe picioare la temperaturi caniculare și fără multe pauze – este dificil. Pe deasupra, energia mentală necesară pentru a face față presiunii și a fi pe partea de sus a jocului, secțiunea și bucătăria ta, poate fi imensă. Un bucătar cu experiență va avea o rezistență excelentă pentru a rămâne concentrat și de a produce în mod constant feluri de mâncare pentru clienți.

Amintiți-vă, abilități ca acestea pot dura o viață pentru a perfecta asa ca nu vă faceți griji în cazul în care această listă nu suna ca tine … totusi! A fi conștient de abilitățile cheie necesare pentru a fi bucătar este un pas în direcția cea bună. Lista noastră și sfaturile prietenilor noștri bucătari ar trebui să vă dea de gândit atunci când vă gândiți la propriile sentimente și acțiuni în bucătărie. Așa că luați-vă uniforma de bucătar și treceți la treabă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image