Este PVC rezistent la foc? Poate sa protejeze casa in caz de incendiu?

0

De la lasarea luminii naturale sa patrunda in camere la asigurarea ventilatiei, ferestrele sunt o parte integranta a casei dumneavoastra. Ferestrele, impreuna cu usile, nu sunt doar niste cai de trecere pentru miscare sau pentru a privi in exterior, ci adauga, de asemenea, atractivitate vizuala si stil proprietatii. Deoarece ferestrele si usile sunt elemente atat de importante ale casei, trebuie folosit cel mai potrivit material pentru ele. Cand vine vorba de a opta pentru tipul corect de material pentru ferestrele si usile casei dumneavoastra, nu exista o optiune mai buna decat PVC-ul. Inainte de a trece la modul in care ferestrele si usile din PVC pot fi alegerea perfecta pentru proprietatea dumneavoastra, haideti intai sa intelegem putin PVC-ul.

uPVC – Ce este?

uPVC, sau policlorura de polivinil, este o forma de plastic ce este folosita in mod obisnuit la ferestre si usi. Este cunoscut si ca PVC rigid deoarece este destul de dur si nu este flexibil. De-a lungul anilor, ferestrele si usile din PVC au devenit o alegere populara pentru proprietarii de imobile. Acest lucru se datoreaza faptului ca uPVC ca material este rezistent la umiditate, coroziune, mucegai si poluare, ceea ce face ca atat ferestrele din PVC, cat si usile sa fie durabile. Pe langa aceasta, ferestrele din PVC pot aduce un plus aspectului estetic, fie ca este vorba de casa sau de birou.

Este tamplaria uPVC rezistenta la foc?

Atunci cand alegeti un material pentru ferestrele proprietatii dumneavoastra, in afara de elementele estetice, trebuie să fiti atenti si la aspectul de siguranta si securitate pe care acestea o pot oferi proprietatii dumneavoastra. Este intotdeauna o miscare inteligenta sa fiti pregatit pentru cel mai rau caz, cum ar fi un incendiu izbucnit pe proprietatea dumneavoastra. A fi pregătit pentru un astfel de scenariu de cosmar se poate dovedi a fi o miscare inteleapta si poate ajuta la salvarea vietilor multora. Prin urmare, cand vine vorba de siguranta la incendiu, materialul carese poate dovedi a fi alegerea perfecta pentru proprietatea dumneavoastra este PVC-ul. Va intrebati de ce? Sa aflam.

Testele de incendiu au aratat ca PVC-ul este in mod natural ignifug si nu va provoca, sustine sau alimenta dezvoltarea incendiului. Aceasta inseamna ca, atunci cand instalati ferestre cu profile PVC Klass in case sau birouri, puteti fi siguri ca ferestrele dumneavoastranu vor accelera raspandirea flacarilor in cazul unui incendiu. Acest lucru se datoreaza continutului de clor pe care il are PVC-ul si actioneaza ca un ignifug. Ferestrele, precum si usile, tind să fie principalele cai de evacuare in timpul unui incendiu. Prin urmare, cel mai bine este sa alegeti un material pentru ferestre si usi care sa fie durabil si sa nu fie foarte inflamabil, cum ar fi PVC-ul.

In plus, ferestrele din PVC nu se topesc in caz de incendiu. Odata ce sursa de aprindere a fost indepartata, tamplaria din PVC nu mai arde, ceea ce inseamna ca, de fapt, se autosting. Deoarece nu favorizeaza dezvoltarea focului si se autosting, profilele PVC reprezinta alegerea perfecta pentru a fi folosite atat pentru ferestre cat si pentru usi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image