Râsul la locul de muncă este util. Aceasta crește productivitatea.

0

Oamenii de știință au decis să afle cum bucuria afectează productivitatea oamenilor. În timpul studiului, au jucat filme de comedie pentru ei. Acest lucru le-a mărit productivitatea muncii cu 12%, scrie CNBC.

Potrivit unuia dintre autorii studiului, râsul accelerează rețelele creierului – ajută la o mai bună concentrare și crește productivitatea. O persoană într-o oră va putea finaliza cantitatea de lucru pe care o va lua o altă oră și 20 de minute. Principalul lucru este că râsul este sincer.

„Există dovezi în neuroștiințe că a te face să râzi poate avea un efect similar, dar va fi mult mai puțin pronunțat decât cu râsul natural”, a declarat Daniel Sgray, profesor de economie la Universitatea din Warwick.

Oamenii de știință spun că activitățile care declanșează eliberarea endorfinelor sporesc sentimentul de apartenență. Râsul la locul de muncă este cel mai simplu mod de a întări legăturile și de a reduce stresul.

„Un coleg de-al meu se întâlnește în fiecare săptămână cu personalul laboratorului pentru a juca Pictionary online, pur și simplu pentru că este întotdeauna amuzant și toată lumea va râde. Și principalul lucru care contează este că ai motive să râzi ”, a spus Sophie Scott, directorul Institutului pentru Neuroștiințe Cognitive de la University College London.

În plus, râsul poate ajuta la scăderea nivelului de hormoni responsabili de anxietate și stres, cum ar fi adrenalina și cortizolul. Când râzi, se eliberează o mulțime de endorfine, care ameliorează durerea pentru corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image