Rănirile lui Azar și Pogba au scos milioane din cluburi

0

Top 5 cei mai scumpi „pacienți”

Leziunile fotbaliștilor sunt costisitoare pentru cluburile moderne, mai ales atunci când un jucător de nivel înalt este abandonat din echipă. MK-Sport vorbește despre primii cinci jucători care au ratat cel mai mult timp din cauza accidentărilor, precum și despre cluburile care au cheltuit cel mai mult pe salarii în ultimul an.

Eden Hazard

Primul loc, potrivit Betiton Sports, este Eden Hazard . După ce a performat bine la Chelsea, belgianul s-a mutat la Real Madrid ca vedetă și lider de echipă. Conducerea clubului se aștepta ca acesta să-l înlocuiască pe Cristiano Ronaldo , care plecase la Juventus , dar până acum fanii clubului regal își vor aminti mai mult de el pentru numeroasele sale accidentări, fără să arate încă jocul pe care l-a demonstrat în clubul londonez. În sezonul trecut, Hazard a fost rănit 252 de zile, iar salariul său săptămânal era de aproximativ 475.000 de euro pe săptămână, rezultând o pierdere de 17 milioane de euro. Și apoi a plecat la Euro și s-a accidentat din nou. În total, Real Madrid a cheltuit sezonul trecut 45 de milioane de euro pe salariile jucătorilor accidentați, ceea ce îl plasează pe primul loc în clasament.

Filipe Coutinho

Locul doi este ocupat de aripa braziliană care joacă pentru Barcelona Filipe Coutinho. Sezonul trecut, jucătorul a suferit o accidentare la menisc și a ratat 233 de zile. Rănirea lui Coutinho a costat Barcelona aproape 16 milioane de euro. Drept urmare, Barcelona este pe locul trei pe lista cluburilor care au cheltuit cel mai mult pe jucătorii accidentați – peste 40 de milioane de euro.

Neymar

Atacantul PSG Neymar se află pe poziția a treia . Sezonul trecut, brazilianul a petrecut 95 de zile într-un pat de spital, câștigând aproximativ 1 milion de euro pe săptămână, motiv pentru care șefii clubului francez au cheltuit 13,6 milioane de euro. Clubul ocupă locul al doilea în clasament: costul spitalului este de aproximativ 41 de milioane de euro, pentru că nu doar Neymar a petrecut timpul într-un pat de spital.

Paul Pogba

Mijlocașul Manchester United, Paul Pogba, este următorul. Jucătorul primește aproximativ 340 de mii de euro pe săptămână și a ratat 230 de zile, motiv pentru care clubul a trebuit să plătească 11 milioane de euro. În total, clubul a cheltuit 33,7 milioane de euro, ceea ce a determinat locul patru.

Marco Royce

Locul cinci este ocupat de jucătorul Borussiei Dortmund Marco Reus. Mijlocașul german ajunge deseori în spital: accidentările i-au lipsit jucătorul de medalia de aur, victorioasă pentru naționala Germaniei în Cupa Mondială 2014. Royce a ratat 214 de zile în sezonul trecut din cauza accidentării, iar clubul i-a plătit 7,5 milioane de euro pentru asta.

Dar Borussia nu a intrat în primele 5 cluburi care au cheltuit pe accidentări. Al cincilea în clasament este Liverpool (unul dintre cele mai accidentate cluburi, care și-a pierdut întreaga apărare în timpul iernii): costul mediu al accidentărilor pentru echipa engleză a fost de 1,4 milioane de euro, iar clubul a cheltuit în total aproximativ 31,6 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image