Pronostic EURO 2020 (2021) – Italia – Anglia, pont de 10!

1

Doar unul din cele 51 de meciuri rămâne în Campionatul European de fotbal și va fi determinată cea mai bună echipă din Europa. Italia împotriva Angliei. Țara care a inventat cândva fotbalul defensiv este împotriva fondatorilor jocului, așa cum se numesc britanicii. Două cele mai bune apărări, două, poate, cele mai rapide echipe la Euro, doi antrenori progresivi – astfel de confruntări îi așteaptă pe fani în principalul meci de fotbal al anului. MK evaluează echilibrul puterilor în viitoarea întâlnire, obținând sprijinul unor experți eminenți.

Avantajele Italiei

 Italienii au parcurs cel mai bun mod prin turneu până în finală, după ce au obținut 6 victorii în 6 meciuri, demonstrând un joc încrezător și bine coordonat. Încă de la primul meci, secțiile lui Roberto Mancini au început să-i zdrobească pe rivali la viteze mari și cu spirit maxim, fără să-și ia timp să se acumuleze. Poate că echipa națională a Italiei a devenit singura echipă în al cărei joc nu au fost deloc eșecuri. Squadra Azzurra și-a învins puțin fanii în 1/8 de finală împotriva austriecilor, unde au câștigat doar în prelungiri, însă scenariul meciului și natura acelui joc nu au lăsat nici o îndoială că echipa națională a Apeninilor ar fi călcat în etapa următoare a playoff-ului.

Cel mai tensionat pentru italieni la turneu a fost meciul de semifinală cu spaniolii, în care „furia roșie” a avut un avantaj teritorial și de joc remarcabil, dar în cele din urmă a pierdut biletul la finală într-o serie de lovituri de pedeapsă. Dar abandonarea voluntară a dominanței și pariul pe jocul pe contraatacuri este exact pe ceea ce a pariat Mancini. În fotbalul modern, avantajul posesiei este neglijabil și afectează rareori scorul final.

Având în vedere că britanicii din finala de la Wembley nu vor putea da mingea adversarului chiar și cu o dorință puternică, jocul celui de-al doilea număr poate aduce dividende italienilor, care, sub actualul antrenor, ar fi putut juca mult mai mult agresiv, dar totuși rămân inventatorii celebrului cattenaccio – stil de joc bazat pe apărare.

Plusuri ale Angliei

Viteză, viteză și mai multă viteză. Este un pic păcat că jucătorii precum Jack Grealish nu primesc atât de mult timp de joc de la Gareth Southgate pe cât și-ar dori fanii. Creativitatea acțiunii pe terenul britanicilor se reduce la driblarea jucătorilor atacanți și la conectarea fundașilor cu aceștia (în primul rând, flancul stâng al Manchester United, Luke Shaw). Dar acest tip de fotbal, combinat cu acțiuni destul de prudente în zona de sprijin a lui Calvin Phillips, care nu este adesea inclus în etapa finală a atacului, a adus britanicii în finală.

Locația finală este, de asemenea, un plus cert pentru britanici. Cu excepția unui meci din faza grupelor și a sferturilor de finală împotriva ucrainenilor, care a avut loc la Roma, Anglia va juca toate meciurile Euro 2020 la Wembley. Am început deja să vorbim despre pointerele cu laser, pe care fanii englezi obișnuiau să le interfereze cu portarul danez Kasper Schmeichel în momentul în care Harry Caine a lovit pedeapsa, ceea ce a adus leonilor un bilet la finală. Fiul legendarului Peter Schmeichel a respins lovitura lui Kane, dar bătătorul a fost primul care a terminat și a lovit mingea atât de necesară în plasă pentru Anglia.

Compoziții

Echipa națională a Angliei la acest Campionat European a devenit cea mai scumpă echipă în ceea ce privește valoarea totală a jucătorilor incluși în aplicație (1,260 milioane de euro), iar italienii sunt inferiori lor în acest indicator foarte decent (751 milioane), dar după cum știți, în fotbal nu joaca banii, ci oamenii. Mulți jucători italieni și-au înmulțit valoarea de transfer în timpul turneului, astfel încât englezii cu siguranță nu vor putea să arunce pălării asupra adversarilor lor. Un alt lucru este că costul transferului unui fotbalist este un indicator destul de obiectiv. Este alcătuit din mulți factori, dar în primul rând, în fotbalul modern, jucătorii rapide sunt apreciați, făcând un număr mare de șuturi pe poartă, ceea ce se traduce prin performanță. Cel mai ilustrativ exemplu în acest caz este atacantul britanic Raheem Sterling, care cu greu poate fi numit primul atacant din Europa,

Atât Mancini, cât și Southgate au câțiva interpreți aproximativ egali pentru aproape fiecare poziție, astfel încât rivalii din finală nu se vor putea surprinde reciproc cu profunzimea listei lor.

Anglia joaca acasa si putem spune ca au un mic avantaj, de asemenea putem spune ca Anglia, din punct de vedere financiar este echipa mai puternica, insa  Italia practica un fotbal puternic iar pronosticul nostru este X pauza sau final in primele 90 de minute de joc. 

1 thought on “Pronostic EURO 2020 (2021) – Italia – Anglia, pont de 10!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image