Fanii britanici au declarat război bucătăriei italiene înainte de finala Euro 2020

0

Fără pizza sau spaghete!

Duminica aceasta, 11 iulie, va avea loc meciul final al Campionatului European de Fotbal. Anglia și Italia se vor întâlni pe stadionul Wembley din Londra. Între timp, Italia și tot ceea ce are legătură cu aceasta au devenit principalii dușmani pentru fanii englezi: au declarat boicot chiar și mâncăruri italiene populare.

Bucătăria italiană este considerată una dintre cele mai bune din lume, iar mâncăruri precum lasagna sau pizza apar în fiecare zi pe masa a milioane de familii britanice, scrie The Daily Mail

Cu toate acestea, cu trei zile înainte de finala UEFA EURO 2020, fanii englezi jură pe rețelele de socializare că vor trece la fish and chips sau la o friptură tradițională britanică.

„Niciunul dintre voi nu îndrăznește să cumpere pizza de luat masa duminică seara și mâncare italiană abia după duminică”, a scris un fan pe rețelele de socializare.

„Fără paste, fără dolmio, fără pizza, fără parmezan, fără mozzarella, fără Heist italian, fără ulei de măsline, fără vinuri roșii sau albe”, a scris o altă majoretă.

Unii sugerează măsuri mai radicale: de exemplu, jigniți sentimentele italienilor și puneți felii de ananas pe pizza și folosiți bisto englezesc în loc de sos de roșii.

Între timp, peste 90.000 de fani englezi au semnat o petiție prin care cerea ca ziua de luni să fie declarată zi liberă. Potrivit The Mirror, guvernul britanic a explorat opțiunea de a declara o zi liberă în cazul în care echipa engleză câștigă.

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a sugerat că, în cazul triumfului britanic, 12 iulie va fi declarată zi liberă. „Cred că ar fi o tentație a sorții. Să vedem ce se întâmplă ”, a spus el, răspunzând la întrebarea relevantă.

Naționala Angliei a ajuns în finala EURO 2020, învingându-i pe danezi în semifinale (2: 1). Meciul s-a încheiat în scandal, britanicii scăpând victoria din cauza unui penalty dubios, transformat în prelungiri.

Echipa națională a Italiei a jucat cu echipa Spaniei la egalitate în timpul regulat și în prelungiri, dar s-a dovedit a fi mai productivă la loviturile de pedeapsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image