Echipamente militare grele Turcesti au ajuns la granița cu Afganistan

0

Potrivit unei alte surse dintr-unul din detașamentele de frontieră sudică, în ultimele trei zile a fost declarată în mod repetat o alertă de luptă în unități. În noaptea de 8-9 iulie, au fost auzite două explozii puternice din țara vecină, din care tremura pământul în locul unde se află sursa. În plus, în ultimele zile din zonă s-a dezlănțuit „afganul” – un vânt uscat și praf, care a limitat vizibilitatea și nu a făcut posibilă utilizarea pe deplin a aeronavelor militare, dar acum vântul scade treptat, a spus sursa.

Locuitorii satului Poltavka, la sud de Serhetabad, au auzit și sunetele de focuri de armă și explozii. În Serkhetabad în sine este liniștit și calm, nu există panică în rândul oamenilor.

Anterior, aceeași sursă din sudul Mary Velayat a raportat că ofițerii turcmeni au început să-și evacueze familiile departe de granița cu Afganistanul.

„Trimiterea soțiilor și copiilor acasă, către rudele lor, este acum periculoasă”, a declarat o sursă la 8 iulie.

În prezent, talibanii își continuă ofensiva, care a început pe fondul retragerii trupelor americane din Afganistan. Retragerea trupelor este programată să fie completă până la începutul toamnei 2021. Deja, multe teritorii sunt sub controlul talibanilor, soldații guvernamentali fug în teritoriul Uzbekistanului și Tadjikistanului. Acum delegația talibanilor se află într-o vizită de două zile la Moscova. Reprezentanții mișcării au promis că nu vor transfera conflictul în țările din Asia Centrală.

Sursa: turkmen.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image