Cea mai adâncă piscină din lume s-a deschis în Dubai. Deep Dive Dubai arata uimitor

0
Deep Dive Dubai

Deep Dive Dubai

Dubai, casa celui mai înalt zgârie-nori, găzduiește și acum cea mai adâncă piscină din lume.

Deep Dive Dubai coboară 60 de metri, o adâncime care a stabilit deja recordul mondial Guinness pentru cea mai adâncă piscină din lume pentru scufundări. Facilitatea l-a învins pe fostul deținător al recordului, Deep Spot din Polonia.

În adâncul piscinei se află o întreagă lume subacvatică.

Concepute să semene cu un oraș scufundat, exploratorii se pot îmbrăca în echipament de scufundare pentru a juca biliard subacvatic, foosball sau șah sau pot doar să exploreze adâncurile facilității expansive, cu mai multe teme. Potrivit proprietarilor de facilități, este nevoie de câteva scufundări pentru a vedea totul.

Cele 14 milioane de litri de apă – o cantitate echivalentă cu aproape șase piscine de dimensiuni olimpice – conțin un oraș abandonat, un apartament și o galerie. Non-scafandrii pot privi prietenii și cei dragi scufundându-se din restaurantul încorporat al facilității.

Piscina este în prezent disponibilă doar prin invitație. A fost vizitat mai întâi de prințul moștenitor al Dubaiului, șeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, iar vedete, printre care Will Smith, și- au documentat scufundarea pe rețelele de socializare. Se așteaptă ca facilitatea să se deschidă publicului la sfârșitul lunii iulie – și oricine de orice nivel de experiență poate face scufundări, atâta timp cât au peste 10 ani.

Facilitatea este în interior, iar apa sa dulce este menținută la 30 de grade Celsius pentru scufundări confortabile. Forma sa de stridie din beton este echipată cu 56 de camere pentru a asigura siguranța scafandrilor. Totuși, dacă apare o situație de urgență, există o cameră hiperbară, care poate încadra 12 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image