Bezos, directorul executiv Amazon, bate din nou recordul de avere

0

Bogăția celui mai bogat om din lume – fondatorul Amazonului, Jeff Bezos – a crescut cu 10,6 miliarde de dolari. Acum se estimează la 212,4 miliarde.

Acțiunile Amazon au crescut cu 5,9% în această săptămână, potrivit datelor Forbes . În același timp, Bezos, care a părăsit postul de CEO al companiei, a rămas președinte al consiliului de administrație și a păstrat un bloc de acțiuni care depășea 10%.

Între timp, fosta soție a antreprenorului Mackenzie Scott s-a îmbogățit și ea, dar pentru o sumă mai mică – 3,5 miliarde de dolari.

Forbes observă că creșterea acțiunilor Amazon poate fi asociată cu refuzul Pentagonului SUA din proiectul Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), care trebuia să fie implementat de Microsoft. Amazon a fost favoritul în cursa pentru contract. El chiar a intentat un proces. Dar acum se presupune că proiectul unui serviciu de stocare în cloud pentru Departamentul Apărării al SUA poate fi implementat deja cu ajutorul Amazon.

Anterior, Jeff Bezos a anunțat că transferă competențele CEO-ului Amazon, Andrew Jesse, care anterior a condus Amazon Web Services. Acum, Bezos intenționează să aloce mai mult timp celorlalte proiecte ale sale, inclusiv companiei aerospațiale Blue Origin, precum și să se pregătească pentru un zbor cu echipaj în spațiu într-o navă spațială reutilizabilă. La Amazon, el va rămâne președinte al consiliului de administrație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image