Christian Eriksen: Mijlocașul Danemarcei este „treaz” după ce s-a prăbușit pe teren

0

Mijlocașul Danemarcei Christian Eriksen este „treaz” în spital după ce s-a prăbușit în meciul Euro 2020 împotriva Finlandei, a declarat Asociația Daneză de Fotbal.

Starea jucătorului Inter Milan, în vârstă de 29 de ani, s-a „stabilizat”, potrivit organizatorilor turneului Uefa.

Jocul de la Copenhaga a fost suspendat înainte de pauză, după ce fostul jucător Spurs a căzut la pământ și a primit tratament de urgență pe teren.

Finlanda a câștigat meciul grupei B cu 1-0, după ce a repornit la 19:30 BST.

Jucătorii danezi au fost aplaudați pe teren de către adversari în timp ce se întorceau pe teren pentru a relua jocul.

Uefa a declarat că a fost de acord să reia meciul „în urma cererii făcute de jucătorii ambelor echipe”.

Peter Moller de la Asociația Daneză de Fotbal a declarat pentru Danmarks Radio: „Am fost în contact cu el [Eriksen], iar jucătorii au vorbit cu Christian. Se descurcă bine și joacă meciul pentru Christian”.

Antrenorul șef al Danemarcei Kasper Hjulmand a plâns la conferința de presă de după meci.

„A fost o seară cu adevărat dură, în care ni s-a amintit cu toții care sunt cele mai importante lucruri din viață. Sunt relații semnificative. Sunt acei oameni care sunt apropiați de noi. Este familie și prieteni”, a spus el.

„Totul, totul, totul – toate gândurile sunt alături de Christian și familia sa”.

Președintele Uefa, Aleksander Ceferin, a spus: „Momente de acest fel pun totul în viață în perspectivă. Îi doresc lui Christian o recuperare completă și rapidă și mă rog ca familia lui să aibă putere și credință.

„În aceste momente, unitatea familiei fotbalistice este atât de puternică și el și familia sa poartă cu ei urările și rugăciunile tuturor. Am auzit de fanii ambelor echipe care îi scandează numele. Fotbalul este frumos, iar Christian îl joacă frumos. ”

Celălalt meci de sâmbătă din grupa B dintre Belgia și Rusia a avut loc așa cum era programat la ora 20:00, Belgia câștigând cu 3-0.

Atacantul belgian Romelu Lukaku, care a înscris de două ori, i-a adus omagiu colegului său de echipă Inter la deschiderea scorului, spunând camerelor TV „Chris, te iubesc”.

După meciul său, Lukaku a spus: „Mi-a plăcut jocul, dar pentru mine a fost greu să joc, deoarece mintea mea era alături de coechipierul meu Christian Eriksen.

„Am plâns foarte mult pentru că mi-a fost frică, evident. Trăiți momente puternice împreună. Am petrecut mai mult timp cu el decât cu familia mea. Gândurile mele sunt cu el, prietena lui, cei doi copii ai săi și familia sa”.

Jocul Danemarca-Finlanda se apropia fără goluri la pauză la aproximativ 17:45 când s-a întâmplat incidentul.

Arbitrul născut în Manchester, Anthony Taylor, a cerut imediat asistență medicală și Eriksen a primit CPR înainte ca jucătorii să fie scoși din teren și meciul a fost amânat.

„Meciul a fost suspendat din cauza unei urgențe medicale care l-a implicat pe danezul Christian Eriksen. Jucătorul este acum în spital și într-o stare stabilă”, se arată într-un comunicat al Uefa.

„Uefa îi dorește lui Christian Eriksen o recuperare completă și rapidă și dorește să mulțumească ambelor echipe pentru atitudinea lor exemplară.”

Incidentul s-a întâmplat în momentul în care s-a jucat o lovitură de la margine către Eriksen aproape de sfârșitul primei reprize.

Coechipierii săi îndurerați l-au înconjurat și suporterii șocați de pe stadionul Parken au fost vizibil supărați pe măsură ce jucătorul a fost tratat.

Clubul lui Eriksen, Inter, a scris pe Twitter: „Forza Chris, toate gândurile noastre sunt alături de tine”.

Fosta echipă Tottenham a spus: „Curăță-te curând, Christian. Toată familia Spurs este alături de tine”.

Luna trecută, Eriksen l-a ajutat pe Inter Milan să obțină primul lor titlu italian timp de 11 ani în primul său sezon complet cu clubul, după ce s-a alăturat de la Spurs pentru 16,9 milioane GBP în ianuarie 2020.

Jucătorul de la Ajax a petrecut șapte ani cu Tottenham, marcând 69 de goluri în 305 de apariții.

BBC a difuzat aparatul și și-a cerut scuze după ce au fost prezentate imagini cu Eriksen primind tratament.

Un purtător de cuvânt a spus: „Toată lumea de la BBC speră că Christian Eriksen își va reveni complet.

„Ne cerem scuze oricui a fost supărat de imaginile difuzate.

„Acoperirea în stadion este controlată de Uefa în calitate de radiodifuzor gazdă și, de îndată ce meciul a fost suspendat, ne-am eliminat acoperirea cât mai repede posibil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image