Americanii anunta investitii uriase dar si mai multi soldati in Romania

0

Mai multe investitii au fost anuntate dupa ce ministrul roman al apararii Nicolae Ciuta si cel al economiei, Virgil Popescu au efectuat o vizita in SUA. Acestia vor finanta o autostrada, o linie de cale ferata care sa lege portul Constanta de portul Gdansk din Polonia, reconstruirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavodata si au anuntat venirea mai multor militari americani pe teriotoriul tarii noastre.

Acceseaza https://finanteazi.ro/investitii/ pentru mai multe stiri din domeniul investitiilor

   Iata ce implica toate aceste proiecte

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi a unei căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declarat Adrian Zuckerman la Washington.

„România, împreună cu Polonia, reprezintă aliaţi esenţiali în apărarea Flancului Estic al Europei împotriva agresiunii Rusiei”, a mai declarat ambasadorul Zuckerman.
Virgil Popescu, ministrul economiei a fost la Washington si a fost cel care a semnat Acordul interguvernamental din partea Romaniei.

Americanii ne vor ajuta sa construim reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda dar si sa reconditionam unitatea 1.  Intregul proiect valoreaza 8 miliarde de euro si este coordonat de AECom. Acesta va implica un consortiu format din companii din SUA, Romania, Canada si Franta.

„Acordul pe care l-am parafat astăzi alături de Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Dan Brouillette, ne permite să avem tehnologie şi expertiză americană atât pentru Reactoarele 3 şi 4, cât şi pentru retehnologizarea Unităţii 1, păstrând tehnologia CANDU 6, în cadrul unui consorţiu mai amplu euro-atlantic, reprezentând ţări care fac parte din NATO, şi cu sprijin financiar din partea partenerilor implicaţi” a spus Virgil Popescu.

Programele de cooperare tehnico – militare au fost dezvoltate in parteneriat cu SUA. „A fost subliniat angajamentul României în programele de dezvoltare şi inovare, respectiv interesul pentru implicarea industriei naţionale de apărare în dezvoltarea cooperării cu parteneri externi. În context, ministrul Ciucă a reafirmat angajamentul ţării noastre pentru alocarea a 2 la sută din PIB pentru apărare şi pentru realizarea unor capabilităţi militare robuste, care să răspundă cerinţelor de securitate naţională, în linie cu standardele NATO”, se mentioneaza in comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image