Care este varsta potrivita pentru ca un copil sa invete o limba straina

0
cursuri de limbi straine

Avand in vedere modalitatea exceptionala prin care un copil este capabil sa asimileze informatiile, cu cat el studiaza mai devreme o limba straina, cu atat o va indragi mai mult si o va intelege mai bine.

Anumiti copii, in functie de situatie, studiaza involuntar o alta limba in familie. Atunci cand pur si simplu parintii aleg ca unul dintre ei sa vorbeasca o alta limba cu copilul, ori este nevoit pentru ca are o alta nationalitate, cel mic va invata rapid si conversatiile vor decurge natural.

Conform Stewart English School, cele mai bune metode pentru a invata o limba straina sunt prin joc, comunicare, cantec si poezii. Cantecele si poeziile raman in memoria copiilor prin rime, iar jocurile sunt foarte distractive. Cat despre comunicare, cu cat profesorul sau parintii i se adreseaza copilului intr-o anumita limba, cu atat il indeamna si pe acesta sa o vorbeasca.

Atunci cand copilul studiaza o limba straina incepand cu o varsta frageda, respectiv 3-4 ani, informatia primita este mult mai accesibila. Tot procesul de invatare este unul natural, simplu si placut. Un copil de 3-4 ani dispune de tot timpul necesar studierii limbii straine, fiind complet lipsit de alte responsabilitati.

Cat despre un copil cu varsta de aproximativ 12-13 ani, acesta are o multime de alte responsabilitati privind educatia sa. Temele vin din partea profesorilor, intervine studiul simultan al mai multor materii, precum si cursurile suplimentare pentru aprofundarea informatiilor. De aceea, invatarea unei limbi straine vine drept o responsabilitate majora pe umerii unul copil la aceasta varsta si nu natural, ca si in cazul unuia de aproximativ 4 ani.

Curs online sau curs fata in fata cu un meditator?

In prezent, cea mai buna solutie pentru ca un copil sa invete aceasta limba este parcurgerea unui curs online de limba franceza sau alta limba. Cursurile sunt organizate de institutiile private si de cele publice din invatamant, alaturi de cei mai buni profesori pregatiti in acest sens.

Chiar daca acum ceva vreme raspunsul sustinut de majoritatea ar fi faptul ca interactiunea fata in fata cu un profesor este inegalabila, dezvoltarea tehnologiei si a metodelor de comunicare online face ca invatarea in fata calculatorului sa avantajele mai mult un copil. Atunci cand vine vorba despre cursurile online, invatarea copiilor se face folosind tehnici atractive, precum: jocuri, sunete, videoclipuri, versuri. Cursurile sunt interactive, activitatile antreneaza creierul copilului si il atrag prin tot felul de culori, imagini si altele asemenea.

Cum reuseste sa invete un copil limba franceza online?

Cursurile online sunt realizate astfel incat sa atraga atentia copilului si sa trezeasca interesul acestuia. Aceste cursuri il indeamna pe copil sa asculte, sa repete si sa descopere termenii necunoscuti in anumite contexte. Videoclipurile din cursuri sunt simplu de inteles, pentru ca un copil sa le poata filtra prin modul lor de percepe a notiunilor noi. O tehnica interesanta este aceea sa a-l provoca pe copil sa deseneze, sa se joace, sa se miste sau sa fie creativ. Alaturi de el pot participa si parintii, care sa il sustina si sa creeze pentru acesta un mediu prietenos si liber de invatare acasa – pentru unii un mediu propice, spre deosebire de scoala, unde de cele mai multe ori se confrunta cu seriozitate, rigurozitate, reguli si strictete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image